• KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  160 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634339090

Cholera-napló

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  160 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634339090

190 évvel ezelőtt, 1831-ben Magyarországon kolerajárvány pusztított. A tizenhét éves Gruber Georgina a budai Várban, az édesapja cukrászműhelye fölötti lakásukban próbálja átvészelni szűk családjával együtt a karantén hónapjait. A ma élőknek hátborzongatóan ismerős problémákkal kell megküzdeniük: a közeledő, halálos kór rémével, a pánikkal, a korlátozásokkal, az álhírekkel, a járványtagadókkal, a különböző – néha életveszélyes – gyógymódok hirdetőivel és magával a rejtélyes betegséggel, ami egyre közelebb hozzájuk szedi az áldozatait. Ráadásul kedvenc újságjukban, a Magyar Kurírban rendszeresen olvashatják a beszámolókat a járvány ijesztő adatairól: hányan betegedtek meg az ország különböző megyéiben, közülük mennyi a gyógyult és a halott. Az ország főorvosa, Lenhossék Mihály is a sajtón keresztül próbálja csitítani a kedélyeket, életmódbeli tanácsokat ad, és biztonságos megelőzési módokat, vagy alternatív terápiákat ajánl, közben pedig feltétlen bizalmat kér a városi és országos hatóságok, valamint az orvosok munkája iránt.

Georginának és a családjának egy modern kommunikációs eszközök nélküli világban kell túlélniük a bezártságot, a szorongást, a betegségtől és a haláltól való félelmet és végső soron akár a fertőzést is.

Fábián Janka kisregényében egy régmúlt halálos ragály történetét olvasva furcsán ismerős körülmények közé csöppenhetünk, és megállapíthatjuk, hogy 190 év alatt sok szempontból vajmi keveset változott a világ.

További ajánlatunk

Bejgliköztársaság
borító: Bejgliköztársaság>
2 599 Ft
Lassú teher
borító: Lassú teher>
1 699 Ft
A bal lator lemászik a keresztről
borító: A bal lator lemászik a keresztről>
1 600 Ft
A folyók hátán érkezik a fény
borító: A folyók hátán érkezik a fény>
2 790 Ft
Egyperces novellák
borító: Egyperces novellák>
3 290 Ft
A hóhér háza
borító: A hóhér háza>
2 590 Ft
Jösz'te hezzám! - 69 pajzán erdélyi történet
borító: Jösz'te hezzám! - 69 pajzán erdélyi történet>
2 290 Ft
Pletykaanyu
borító: Pletykaanyu>
1 590 Ft

Hasznos holmik