• ISBN:
  ISBN 9789632274690
 • FORDÍTOTTA:
  Pritz Péter
 • KIADÓ:
  Trubadúr Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  432 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Vegyes felvágott

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789632274690
 • FORDÍTOTTA:
  Pritz Péter
 • KIADÓ:
  Trubadúr Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  432 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

„Harry felnézett a kis pontokon keresztül az égre. Kék volt, és rohadt magas. Harry nézte az eget, és próbált valami értelmet találni. De nem jutott semmire. Nem érezte át az örökkévalóságot. Vagy Istent. De még az ördögöt sem. De az embernek előbb Istent kellett megtalálnia, hogy megtalálhassa az ördögöt. Ebben a sorrendben érkeznek.

Harry nem szerette a súlyos gondolatokat. A súlyos gondolatok súlyos hibákhoz vezethettek.

Aztán az öngyilkosságra gondolt - de csak úgy mellékesen. Mint amikor a férfiak arra gondolnak, hogy vesznek egy pár cipőt. Az öngyilkossággal a legnagyobb gond az, hogy lehet, valami még rosszabbhoz vezet. Igazából leginkább egy jéghideg üveg sör jött volna jól neki, aminek oldalán gyönyörűen gyöngyözik a pára."

A Vegyes felvágott Charles Bukowski életének utolsó évtizedében született novelláinak és verseinek gyűjteménye. A mű hozza a Bukowskitól megszokott, egyszerre megrázó, tragikus és vulgáris, egyszerre gyönyörű, lesújtó és felemelő, egyszerre életunt és életigenlő hangnemet, illetve a tőle megszokott stílust és minőséget. De nemcsak ezért ünneplendő, hanem azért is, mert nagyobbrészt versek szerepelnek benne, amiből Magyarországon eddig kevés jelent meg, és így elkezdhetünk ismerkedni Bukowskival, a költővel is.

Charles Bukowski (1920-1994) egy kicsit „kilóg" a huszadik század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsbavágó humorral és bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak - és rajonganak - érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is.

További ajánlatunk

A fordult szív
borító: A fordult szív>
2 999 Ft
A dinoszaurusz tolla
borító: A dinoszaurusz tolla>
2 490 Ft
Védett férfiak
borító: Védett férfiak>
2 490 Ft
Szonyecska
borító: Szonyecska>
1 690 Ft
Szólíts a neveden
borító: Szólíts a neveden>
2 999 Ft
Senki sem tudja
borító: Senki sem tudja>
2 617 Ft
Engedj el
borító: Engedj el>
2 990 Ft
Fehér Agyar
borító: Fehér Agyar>
890 Ft

Hasznos holmik