• ISBN:
  ISBN 9789632274690
 • FORDÍTOTTA:
  Pritz Péter
 • KIADÓ:
  Trubadúr Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  432 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Vegyes felvágott

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789632274690
 • FORDÍTOTTA:
  Pritz Péter
 • KIADÓ:
  Trubadúr Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  432 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

„Harry felnézett a kis pontokon keresztül az égre. Kék volt, és rohadt magas. Harry nézte az eget, és próbált valami értelmet találni. De nem jutott semmire. Nem érezte át az örökkévalóságot. Vagy Istent. De még az ördögöt sem. De az embernek előbb Istent kellett megtalálnia, hogy megtalálhassa az ördögöt. Ebben a sorrendben érkeznek.

Harry nem szerette a súlyos gondolatokat. A súlyos gondolatok súlyos hibákhoz vezethettek.

Aztán az öngyilkosságra gondolt - de csak úgy mellékesen. Mint amikor a férfiak arra gondolnak, hogy vesznek egy pár cipőt. Az öngyilkossággal a legnagyobb gond az, hogy lehet, valami még rosszabbhoz vezet. Igazából leginkább egy jéghideg üveg sör jött volna jól neki, aminek oldalán gyönyörűen gyöngyözik a pára."

A Vegyes felvágott Charles Bukowski életének utolsó évtizedében született novelláinak és verseinek gyűjteménye. A mű hozza a Bukowskitól megszokott, egyszerre megrázó, tragikus és vulgáris, egyszerre gyönyörű, lesújtó és felemelő, egyszerre életunt és életigenlő hangnemet, illetve a tőle megszokott stílust és minőséget. De nemcsak ezért ünneplendő, hanem azért is, mert nagyobbrészt versek szerepelnek benne, amiből Magyarországon eddig kevés jelent meg, és így elkezdhetünk ismerkedni Bukowskival, a költővel is.

Charles Bukowski (1920-1994) egy kicsit „kilóg" a huszadik század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsbavágó humorral és bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak - és rajonganak - érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is.

További ajánlatunk

Szerelem
borító: Szerelem>
2 290 Ft
Trója
borító: Trója>
3 790 Ft
Száraz évszak
borító: Száraz évszak>
1 600 Ft
A Zahir
borító: A Zahir>
2 390 Ft
Legyen vigasz
borító: Legyen vigasz>
1 490 Ft
Anna világa
borító: Anna világa>
1 990 Ft
Örökbecsű limlom
borító: Örökbecsű limlom>
2 790 Ft
Egykor
borító: Egykor>
640 Ft

Hasznos holmik