• ISBN:
    9789632935393
  • KIADÓ:
    Athenaeum Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    56 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2016

Verslavina

A NŐ meg a FÉRFI, ha 40 (vagy több vagy kevesebb)

Olvass bele!
  • ISBN:
    9789632935393
  • KIADÓ:
    Athenaeum Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    56 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2016

Lackfi János és Szabó T. Anna virtuozitása a versfogyasztók egyre szűkülő csoportjánál sokkal szélesebb körben volt ismert már eddig is. Azonban most, a legnépszerűbb közösségi portálon, olyan dologba fogtak (ösztönösen és játékosan), ami lavinaként söpört végig a neten, és rántott magával ismert és még kevésbé ismert alkotókat. Ez a #verslavina. Egy ajándékversből kiinduló, majd azt kinövő improvizációs asszociációfolyam, ami nagyon szépen mutatja meg, hogyan is működik az alkotás, kiben milyen válasz születik egy-egy szövegre. Tizenhat szerző - Lackfi János, Szabó T. Anna, Acsai Roland, Botos Máté, Demény Péter, Györe Gabriella, Hartay Csaba, Jónás Tamás, László Noémi, Lázár Júlia, Kiss Judit Ágnes, Kun Árpád, Mesterházi Mónika, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Tóth Krisztina - nők és férfiak, férfiakról és nőkről.

A nő meg a férfi negyven verse nem csak azoknak igazi csemege (hol önfeledt nevetés, hol könyörtelenül őszinte tükör), akik a negyvenes éveikben járnak, de nekik mindenképp.

"A nő, ha negyven, Minden egyben. Létét issza Nem vágy' vissza." (Palya Bea)

"A férfi ha negyven, pont benne van a közepében, és még nem elég idős, hogy a világ dolgait és önmaga gyarlóságait némi rálátással, derűs távolságból szemlélje, viszont már aggódni kezdhet azon, hogy mindjárt itt az idő, mikor önmaga dolgait és a világ gyarlóságát már az újabb körökből kimaradók szomorúságával nézi, mint egy szép reggelt a szanatórium teraszáról. Szóval, gyorsan túl kell lenni rajta..." (Lovasi András)

"A nő, ha negyven... Lehetetlen." (D. Tóth Kriszta)

További ajánlatunk

Szép versek 2022
borító: Szép versek 2022>
2 799 Ft
Elígért lány
borító: Elígért lány>
1 299 Ft
Egy földterület növénytakarójának változása
borító: Egy földterület növénytakarójának változása>
1 990 Ft
Nílus
borító: Nílus>
1 890 Ft
Holtidény
borító: Holtidény>
1 390 Ft
Valahol itt
borító: Valahol itt>
1 890 Ft
Rókatárgy alkonyatkor
borító: Rókatárgy alkonyatkor>
1 690 Ft
Régi és új versek
borító: Régi és új versek>
720 Ft

Hasznos holmik