Hollóasszony

Olvass bele!

Ugron Zsolna új regényében megkapó érzékenységgel ábrázolja Szilágyi Erzsébetet, a „nagy dolgokra hivatott, isteni küldetéssel felruházott lelket”. A meggyötört és különc lányt, aki képtelen közel engedni bárkit is magához. A határozott és okos nőt, aki megtanul érvényesülni egy férfiak uralta világban. Az anyát, aki bármire képes, hogy megvédje gyermekeit. Az asszonyt, aki naggyá válni segítette a Hunyadiakat.

Megjött a másik Hunyadi János, és engem csak az érdekelt, megvéd-e, ígéri-e, hogy erős falak között tart, míg élek. Azt felelte, megvéd. Azt mondta, hogy csak az nem fél, aki másokért cselekszik. Nem értettem, de mindent odaadtam volna azért, hogy megértsem, hogyan lehet félelem nélkül élni. Az öccsét kedvesebbnek találtam. Kedvesebb is lett a lelkemnek. Ha voltam szerelmes, a fiatalabb Hunyadiba voltam. Szükségem az idősebbre volt. A testem egyiket sem vágyta, soha férfit nem akart. Csak fiúkat, gyermeket, azt akartam. Magamnak.

„Ugron Zsolna megint lebilincselő könyvet írt. A varázslatos magyar múlt világába meríti az olvasót ez a szuggesztív és érzékeny regény; megelevenedik a középkor, megtelik érző, szenvedő, örömre vágyó emberekkel. Nemcsak megértjük: megtapasztaljuk, a bőrünkön érezzük s a szereplőkkel együtt éljük meg a 15. század magyarjainak sorsát.”

Péterfy Gergely

További ajánlatunk

Én, Regina Beatrix
borító: Én, Regina Beatrix>
2 990 Ft
Sztálin balerinája
borító: Sztálin balerinája>
3 499 Ft
V-2
borító: V-2>
2 490 Ft
Alice hálózata
borító: Alice hálózata>
2 999 Ft
Géraldine
borító: Géraldine>
2 790 Ft
Mesék és mondák Mátyás királyról
borító: Mesék és mondák Mátyás királyról>
2 290 Ft
A Tudorok összeesküvése
borító: A Tudorok összeesküvése>
2 770 Ft
A folyók asszonya
borító: A folyók asszonya>
2 590 Ft

Hasznos holmik