• KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • OLDALSZÁM:
  460 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633554340

Az új név története – Nápolyi regények 2.

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • OLDALSZÁM:
  460 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633554340

Lila és Elena tizenhat évesek, és egy világ választja el őket egymástól. Lila immár férjes asszony, de férje vezetéknevének viselését önmaga elvesztéseként éli meg. Beleveti magát választott családja vállalkozásainak vezetésébe, de nem nagyon élvezi új szerepét. Elena gimnáziumba jár, mintadiák, de miközben a tanulmányaival és önmagával viaskodik, éppen Lila esküvőjén eszmél rá, hogy nem találja a helyét sem a telepen, sem azon kívül.

Innen folytatódik a Nápolyi regények második kötete.

Az új név története a két barátnő ifjúkorának elbeszélése. Szerelem, féltékenység, szabadságvágy és lemondás a kísérőik egymástól egyre inkább távolodó útjaikon. Lila számára a házasság börtön, Elena pedig nehezen viseli azt a szenvedélyes makacsságot, mellyel barátnője menekülni szeretne kötelezettségei elől. De az egymás iránt érzett gyűlöllek és szeretlek érzelemhálóból, az önmegerősítés vágyából fakadó, függőséget okozó köteléktől nem tudnak szabadulni. Ahogy Lila és Elena követik egymást, eltávolodnak egymástól, majd újra egymásra találnak, magával ragadja, elsodorja az olvasót.

Elena Ferrante a kortárs világirodalom nagy rejtélye. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, számos nyelvre lefordítják őket, de kiléte ismeretlen. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak és a Nő a sötétben szerzője. Első két regényét Mario Martone, valamint Roberto Faenza filmesítette meg. La Frantumaglia című műhelynaplójában levelezését, jegyzeteit, valamint kiadatlan írásait gyűjtötte össze. 2007-ben La spiaggia di notte (Éjjeli strand) címen egy gyerekkönyve is megjelent. Az új név története a Nápolyi regények tetralógia második kötete.

Az első kötet, a Briliáns barátnőm, 2016-ban jelent meg a Park Könyvkiadónál.

További ajánlatunk

Ifjúkor
borító: Ifjúkor>
3 299 Ft
Belle, a könyvtár királynője
borító: Belle, a könyvtár királynője>
2 999 Ft
Anomália
borító: Anomália>
2 599 Ft
borító: Hó>
2 590 Ft
Madárijesztők idején
borító: Madárijesztők idején>
1 300 Ft
A király elefántja
borító: A király elefántja>
2 390 Ft
Éj anyánk
borító: Éj anyánk>
1 990 Ft
A sárga sátán
borító: A sárga sátán>
890 Ft

Hasznos holmik