BBC History magazin 2020/3. beleolvasó

A BBC History világtörténelmi magazin népszerű ismeretterjesztő, informatív, színes havilap a történelem iránt érdeklődőknek.

Olvass bele a 2020. márciusi lapszámba!

A 2020. márciusi lapszám címlaptémája szomorú aktualitása miatt az európai és magyar járványtörténet, amelyet Molnár F. Tamás és Fónagy Zoltán tollából közlünk. (Az előbbi cikk teljes, illusztrált szövege szabadon letölthető epub-formátumban a Multimédiaplázából Járványok az európai történelemben és azon túl címmel!)
Terjedelmes cikkek szólnak Katalónia viharos történelméről, a nők szerepéről a Vadnyugat "meghódításában, a Tanácsköztársaság idején az Országház előtt elkövetett vörösterror cselekmények áldozatairól. További témák: testrészeink a kultúrtörténetben, kis jégkorszak a 14-től a 19. századig, a szlovákok álma a királyságról Hitler idején, a finn-szovjet "téli háború", mi lett a második világháború idején afro-amerikai (katona) apától és brit anyától született "barna bébik" sorsa?

A beleolvasóban: "fake news" az özönvíz történetében; a klímavészhelyzet küszöbén; rövid hírek: hazatért az első újkori olimpia maratonfutó győzelmi serlege, előkerült I. Erzsébet Tacitus-fordítása, műemléki védettség az 1942-ben Wales partjainál lezuhant amerikai bombázó roncsának.

A digitális kiadást megrendelheted vagy előfizetheted a digitalstand.hu vagy a dimag.hu webáruházakban.

A nyomtatott magazint kedvezményesen megrendelheted vagy előfizetheted a kossuth.hu csomagküldő webáruházban.

További ajánlatunk

Nagy Szulejmán szultán
borító: Nagy Szulejmán szultán>
1 800 Ft
A rejtőző sereg
borító: A rejtőző sereg>
2 390 Ft
A keresztesek
borító: A keresztesek>
3 490 Ft
Legendás lányok
borító: Legendás lányok>
2 799 Ft
A bódult nemzet
borító: A bódult nemzet>
3 000 Ft
Himmler
borító: Himmler>
2 190 Ft
100 történelmi tévhit
borító: 100 történelmi tévhit>
1 990 Ft
Attila
borító: Attila>
890 Ft

Hasznos holmik