Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

BBC History magazin 2020/10. beleolvasó

Kiadó : Kossuth Kiadó

Megjelenés éve : 2020

14 oldal

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).

Töltse le most!

Kérjük, jelentkezzen be a letöltéshez!
 

A BBC History világtörténelmi magazin népszerű ismeretterjesztő, informatív, színes havilap a történelem iránt érdeklődőknek.

Olvass bele a 2020. októberi lapszámba!

A lapszám központi témája az ókori Róma a császárok korában. Olvashatunk a Nero nevéhez tapadt botrányokról és bűnökről, a legbefolyásosabb asszonyok életútjáról, valamint arról, milyen viszonyok között éltek a keresztények és a zsidók az Örök Városban a Krisztus utáni első évszázadban. Janek István a Szovjetunió Szlovákia-politikáját mutatja be a Barbarossa-hadművelet megindítása után, a magyar-szlovák területi viszálykodások összefüggésében. Molnár Judit az 1920-ban elfogadott numerus clausus születésének körülményeit vizsgálja. Részletesen bemutatjuk a hamarosan megjelenő, különleges, A második világháború infografikája című albumot.
   A magazin elhunyt főszerkesztőjére, barátunkra, dr. Papp Gáborra emlékezünk utolsó írásának közlésével, amely a járvány utáni világlehetőségeit vizsgálta, a szerző szokásához híven – eltérő nézőpontokból.
   Meddig mentek el a közékori uralkodók, hogy biztosítsák dinasztiájuk fennmaradását?  Milyen fordulat juttatta el a győzelemig az Ázsiában 1942-ben még megosztott és legyőzött brit erőket? Mikor aludtak a legtöbbet az emberek? Ki élte túl a legtöbb merényletkísérletet? Látványtársadalomben élünk? Izgalmas kérdések és izgalmas válaszok a legszínesebb történelmi magazin új számában.

A beleolvasóban olvashatsz az FKgP 1930-as megalapításáról, Neróról, az "Antikrisztus"-ról, a quebec-i szeparatisták utolsó, bukásukat okozó terrorakciójáról, Michael Wood írását arról, tényleg látványtársadalomban élünk-e. Emellett  közöljük a teljes lapszám részletes tartalomjegyzékét és a novemberi szám beharangozóját.

A digitális kiadást megrendelheted vagy előfizetheted a digitalstand.hu vagy a dimag.hu webáruházakban.

A nyomtatott magazint kedvezményesen megrendelheted vagy előfizetheted a kossuth.hu csomagküldő webáruházban.

 


 
 

© 2010 multimediaplaza.com