Az Üvegkisasszony

és más elbeszélések

Olvass bele!

Kaffka Margit életművét az elbeszélései teszik teljessé. A Női remekírók sorozat hatodik kötetében szereplő elbeszélésekből árad a humor, az irónia és az érzelmesség. A gyermeki és a női lélek mélységes megértésében a 20. századi "nagyon-nagy író-asszonynak" – Ady Endre kifejezése – talán nincs is párja a magyar irodalomban.
Témáinak tudatos választásához jól ismert és kiismert karakterek megrajzolása párosul, a múlt század eleji, öntudatos nőtípustól az alázatos szolgalélekig, a napjainkban is érvényes női dilemmák remek érzékeltetésével. Például az Este című novella egyéjszakás drámájában az úrikisasszonyról, aki vőlegénye félrelépéséről megbizonyosodva, meghökkentő sebességgel békül meg sorsával, bemutatva az asszonyi önfeladásra épülő, korlátok közt vergődő polgári házasság természetrajzát.
Szófaragásban, telitalálatos jelzőkben, sziporkázó hasonlatokban példátlanul gazdag szövege, az általa leírt "ritmusos, megtalált, kielégülést okozó mondatok" okán Kaffka Margit sztorijait olvasni érzéki és intellektuális élmény egyaránt.

További ajánlatunk

Mély levegő
borító: Mély levegő>
2 599 Ft
Magnebéhat
borító: Magnebéhat>
1 400 Ft
Balatoni nyaraló
borító: Balatoni nyaraló>
2 290 Ft
Disznótor
borító: Disznótor>
2 999 Ft
Tíz igaz történet 2
borító: Tíz igaz történet 2>
1 590 Ft
Jelmezbál előtt
borító: Jelmezbál előtt>
490 Ft
Majdnem Auschwitz
borító: Majdnem Auschwitz>
2 000 Ft
Magtár
borító: Magtár>
2 390 Ft

Hasznos holmik