Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Zsámboky mozija

Mándy Iván

Kiadó : fapadoskonyv.hu

E-könyv megjelenés éve : 2011

ISBN : 978-963-32-9205-1

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

"Megint egy halom fényképpel ment haza. Filmszínészek és filmszínésznők a régi időkből.

Valami csak eszedbe jut róluk mondta a szerkesztő.
Persze, hát hogyne! Miért ne? De, ha a lapnál igazán akarnak valamit, miért nem adták oda Csurgainak ezt a paksamétát? Ő aztán igazán mindent tud a filmszínészekről és filmszínésznőkről a régi időkből. Ennek a nyugdíjas postásnak van egy füzete (Egy? Tíz! Húsz!), abba mindenki belekerült, aki valaha is feltűnt a film vásznán.
Nekem nincs füzetem, és egyáltalán…
Zsámboky a szobájában szétrakta a képeket. Akárcsak egy társasággal tért volna haza.
Kedélytelen, kopaszos fikusz a nagy komód mellett. Mintha valaki nagy sietve ide tette volna. Valaki, akinek nagy sietve el kellett hagynia a lakást. Talán egy nő, aki egy időre idehúzódott, de Zsámboky most már megelégelte, torkig volt vele. Néhány holmit mindenesetre magával vitt. A fikuszt is felkapta. De hát be kellett látnia, hogy ez lehetetlen. Hová is indulna ezzel a fikusszal? Egy darabig tétován forgolódott. Aztán letette ide, a nagy komód mellé. Mert hát mennie kellett, mielőtt még Zsámboky hazatér.
Zsámboky egy-egy arc fölé hajolt. Akadt, akit hosszan elnézett.
Akadt, aki határozottan idegesítette. Semmitmondó, ostoba arc. És ami a tehetséget illeti, hát arról talán ne is beszéljünk. Akárhogy is, egyszerre körülvették ebben a szobában. Pearl White, Clara Bow, Douglas Fairbanks, Kay Francis, Lilian Tashman… Mindjárt elkezdődik egy beszélgetés filmekről, szerződésekről, szerződések felbontásáról."
 
(részlet)

 
 

© 2010 multimediaplaza.com