Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Egy politikus élete

A Kossuth-párttól és kitelepítésig

Nagy Emil

Kiadó : fapadoskonyv.hu

E-könyv megjelenés éve : 2011

ISBN : 978-963-32-9454-3

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

690 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
140 éve született Nagy Emil, ügyvéd, tárcaíró, képviselő, igazságügyminiszter. Császárok, királyok, hercegek köreiben forgott, sőt, tevékenykedett, mindig az igaz ügy érdekében. Élete teljes a maga természetes tragédiáival és örömeivel: kétszer megözvegyült, harmadik házassága után már 10 gyermeke viselhette nevét, unokái több ország polgárai lettek legalább három kontinensen. Kissvábhegyi házának egy részét az első magyarországi Waldorf-elvű iskola nebulóinak fejlődése számára biztosította. Élete tipikus magyar sors. A boldog békeidők után megszenvedte a náci, a nyilas, a bolsevik diktatúrát, végül 80 éves korában kitelepítették. Szabadulása után még három évet kapott a Sorstól.

„Kisapa”– ahogy a család szólította – memoárja rendkívül jól megírt, élvezetes olvasmány, érdekes kortörténeti dokumentum, melyet a szerkesztő kiegészített Nagy Emilné dr. Göllner Mária, Vámosi Nagy István, Nagy Sándor és néhány sorstársa gondolataival.

Dr. Nagy Emil (1871–1956) titkos tanácsos, a Monarchia Delegációjának előadója, a Magyar Külügyi Társaság egyik társelnöke, a Magyar-Finn Társaság, a Magyarországi Testedző Egyesületek Szövetsége elnöke, az Országos Központi Hitelszövetkezet igazgatósági tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja, a Magyar Jogász Egylet, a Nemzetközi Jogász Szövetség (ILA), az Interparlamentáris Unió (UIP), a Rotary Club tagja is volt.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com