Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Majdnem az örökkévalóságig

A távoli jövő kutatása

Dr. Galántai Zoltán

Kiadó : SFportal Könyvek

Oldalszám : 286 oldal

E-könyv megjelenés éve : 2012

ISBN : 978-963-89-5879-2

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 290 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Olykor a science-fiction adhat ötleteket a tudománynak; olykor pedig a tudományos kutatók állnak a sci-fi-írókat is megszégyenítő ötletekkel elő.

Az ember – vagy általánosabban fogalmazva: az értelmes élet – történetének még csupán nagyon az elején tartunk, és jobb esetben nem csupán sok milliárd évnyi, de mérhetetlenül több fejlődés várhat ránk. A távoli jövő kutatása olyan, jelenleg kialakulóban lévő tudományterület, amely az elképzelhető lehetőségeket veszi számba a makro- meg a geomérnöki tevékenységektől a buborékvilágok építésén át egészen addig a pillanatig, amikor már a mai értelemben vett anyag sem fog létezni.

Az eredetileg 2004-ben megjelent és nemzetközi viszonylatban is egyedülállónak számító könyvet a legfontosabb, a távoli jövő kutatásához kapcsolódó szemelvényeket tartalmazó szöveggyűjtemény teszi teljessé.

A szerző, dr. Galántai Zoltán jövőkutató és egyetemi docens (BME), akinek nevéhez több mint húsz szak- és szépirodalmi, illetve tudományos fantasztikus könyv fűződik. A WFSF (World Futures Studies Federation) tagja (2005), emellett többek között a Magyar Tudományos Akadémia Jövőkutatási Bizottságának is a titkára volt.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com