Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Putyin Oroszországa

Nemes Gábor

ISBN : 978-963-89581-9-8

Kiadó : A Hónap Könyve

Megjelenés éve : 2012

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 190 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
A szerző mondja a könyvéről: „Oroszországról magára valamit is adó ember nem ír könyvet. Egy ekkora monstrumot nem lehet jó lelkiismerettel százezer leütésbe szuszakolni. Hogy mégis megpróbálkozom Putyin rendszerének bemutatásával, annak – bevallom – van némi pedagógiai színezete is. Erre utal a könyv alcíme: Kézikönyv Orbánnak. Roppant tanulságos dolgok történtek ugyanis Oroszországban például a médiával, a régi és az új oligarchákkal, a politikai ellenzékkel vagy az igazságszolgáltatással. Létrejött és viszonylag gördülékenyen működik egy olyan rezsim, amely ügyesen bűvészkedik a lényegétől teljesen idegen demokratikus formákkal – anélkül, hogy veszélyeztetné saját leválthatatlanságát. Ez egy roppant izgalmas, hatalmas léptékű, shakespeare-i világ, drámai hősökkel, hihetetlen történetekkel és főként nagy-nagy természetadta gazdagsággal.
Egyébként pedig nem politológiai alapművet görget monitorán az olvasó, hanem hétéves tudósítói munkámból leszűrt tapasztalatokat, benyomásokat – egy pillanatképet arról az Oroszországról, amelyről mi magyarok annyi mindent tudni vélünk.”

2006-ban lakása előtt agyonlőttek egy orosz újságírónőt, Anna Politkovszkaját. Nem tudni, hogy a gyilkosságnak köze lett volna ahhoz, hogy egy évvel korábban nagy feltűnést keltő könyve jelent meg Amerikában. A The New York Times a legbátrabb orosz újságírónak nevezte. A Putyin Oroszországa című kötet keserű portrét rajzol a rogyadozó birodalomról.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com