Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A Menlo-parki varázsló

Edison életregénye

Száva István

Kiadó : fapadoskonyv.hu

E-könyv megjelenés éve : 2010

ISBN : 978-963-29-9664-6

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Száva István ezúttal Thomas Alva Edison életéről, munkásságáról írt regényt. Edison a világ egyik legszorgalmasabb feltalálója, összesen 1093 találmányt jelentett be élete során. A legismertebbek, s legfontosabbak a villanykörte és a fonográf, de az ő tervei alapján készült el az első villanytelep is New Yorkban. Ismerősei, munkatársai ellentmondásos személyiségnek tartották, hol zsarnokian viselkedett kollegáival, hol jókedvű és kedves volt. Gyermekkoráról, munkásságáról, házasságairól olvashatnak az érdeklődők ebben a nagyszerű regényben.
„– Nem megyek többé iskolába!
Nem? Miért? – lepődött meg Nancy asszony.
– A tanító bácsi mondta, hogy kár iskolába járnom, mert úgy sem ragad rám semmi. Még tönkre is tehetek valamit, és csak elrabolom az időt.”

Így panaszkodott az édesanyjának Thomas Alva Edison, akit három hónapi tanulás után ki is vettek az iskolából. otthon is nehezen boldogultak ezzel a látszólag figyelmetlen, szeles kisfiúval, akiből mégis tudós, több száz találmány szerzője, az elektromosság alkalmazásának és továbbfejlesztésének zászlóvivője lett, és akinek a nevét világszerte megismerték. Száva István regénye a kis Alva első botladozásaitól kezdve mutatja be az ünnepelt tudós kalandos életét.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com