• ISBN:
  9789633105184
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  284
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

A Jóisten megvakul

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633105184
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  284
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

A Semmi kis életek című nagy sikerű regény szerzőjének negyedik novelláskötete A Jóisten megvakul. Papp Sándor Zsigmond, akit a kritika néhány évvel ezelőtt ígéretesen tehetséges prózaíróként emlegetett, mára ezt az ígéretet beváltotta.

A kötetben olvasható tizenhat novella mindegyikében különös, megmagyarázhatatlan események történnek a szereplőkkel. Kisebb-nagyobb bűnök áldozatai és elkövetői ők. Egy asszonyt a férje Krisztus-pózban szegel fel a falra, egy másik feleséget megmérgeznek, kétségbeesett kései elégtételként elcsattan néhány pofon, egy könyvelő hulláját a lépcsőházban találják meg a lakók, s nem kevesen esnek áldozatul féltékenységből elkövetett gyilkosságnak.

A történetek azonban nem feltétlenül szolgálnak az elkövetett bűnök maradéktalan felderítésével, olykor még a bűnös kiléte is homályban marad. A hol drámai, hol groteszk események hátterében megbújó rejtély megoldása a novellák világába merészkedő olvasóra hárul. A közelebbről meg nem határozott, Európa keleti felére nyomasztóan emlékeztető helyszínek, a saját szenvedélyeik és kilátástalanságuk foglyaként kis közösségekben alkalmazkodni igyekvő szereplők mind ismerősek számunkra. A szerző csapdát állít, amikor olyan könnyedséggel és gazdag elbeszélői nyelven mesél a nyugtalan lelkek lakta titokzatos vidékekről, magányos bérházakról. Ebből a világból nincs menekülés, bűnösök és áldozatok egyként ott kísértenek a megsebzett tájban – és az olvasó is elveszti ártatlanságát.

További ajánlatunk

Bejgliköztársaság
borító: Bejgliköztársaság>
2 599 Ft
Hűlt helyem
borító: Hűlt helyem>
3 199 Ft
Nagymama vesztegzár alatt
borító: Nagymama vesztegzár alatt>
2 799 Ft
Ciklon - Válogatott novellák
borító: Ciklon - Válogatott novellák>
2 590 Ft
A magyarok
borító: A magyarok>
1 800 Ft
Fancsikó és Pinta
borító: Fancsikó és Pinta>
1 390 Ft
Mintha élnél
borító: Mintha élnél>
1 690 Ft
Emléked leszek
borító: Emléked leszek>
1 590 Ft

Hasznos holmik