• ISBN:
  9789633105184
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  284
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

A Jóisten megvakul

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633105184
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  284
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

A Semmi kis életek című nagy sikerű regény szerzőjének negyedik novelláskötete A Jóisten megvakul. Papp Sándor Zsigmond, akit a kritika néhány évvel ezelőtt ígéretesen tehetséges prózaíróként emlegetett, mára ezt az ígéretet beváltotta.

A kötetben olvasható tizenhat novella mindegyikében különös, megmagyarázhatatlan események történnek a szereplőkkel. Kisebb-nagyobb bűnök áldozatai és elkövetői ők. Egy asszonyt a férje Krisztus-pózban szegel fel a falra, egy másik feleséget megmérgeznek, kétségbeesett kései elégtételként elcsattan néhány pofon, egy könyvelő hulláját a lépcsőházban találják meg a lakók, s nem kevesen esnek áldozatul féltékenységből elkövetett gyilkosságnak.

A történetek azonban nem feltétlenül szolgálnak az elkövetett bűnök maradéktalan felderítésével, olykor még a bűnös kiléte is homályban marad. A hol drámai, hol groteszk események hátterében megbújó rejtély megoldása a novellák világába merészkedő olvasóra hárul. A közelebbről meg nem határozott, Európa keleti felére nyomasztóan emlékeztető helyszínek, a saját szenvedélyeik és kilátástalanságuk foglyaként kis közösségekben alkalmazkodni igyekvő szereplők mind ismerősek számunkra. A szerző csapdát állít, amikor olyan könnyedséggel és gazdag elbeszélői nyelven mesél a nyugtalan lelkek lakta titokzatos vidékekről, magányos bérházakról. Ebből a világból nincs menekülés, bűnösök és áldozatok egyként ott kísértenek a megsebzett tájban – és az olvasó is elveszti ártatlanságát.

További ajánlatunk

Hajózni kell, élni nem kell
borító: Hajózni kell, élni nem kell>
2 499 Ft
Te
borító: Te>
2 100 Ft
Csörög
borító: Csörög>
2 799 Ft
Kedves John - Levelek Kaliforniába
borító: Kedves John - Levelek Kaliforniába>
2 599 Ft
Puszibolt
borító: Puszibolt>
2 390 Ft
Az olvasó országa
borító: Az olvasó országa>
4 190 Ft
Milliárdosok között
borító: Milliárdosok között>
1 190 Ft
Noktürn
borító: Noktürn>
1 990 Ft

Hasznos holmik