Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

A lány hét névvel

 

Lee, Hyeonseo

Eredeti cím : The Girls with Seven Names

Fordította : Todero Anna

ISBN : 9789633107515

Kiadó : Libri Kiadó

Oldalszám : 404

Megjelenés éve : 2015

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 290 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

„Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré.” 

Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül.   

Tizenhét évesen elhagyta a hazáját.  Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába. 

Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért. 

 

A szerző – akinek Ted előadását eddig több mint 4 millióan látták – szeptember 15-18. között  Magyarországra látogat, így az olvasók személyesen is találkozhatnak vele.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com