• KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • OLDALSZÁM:
  460 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633554340

Az új név története – Nápolyi regények 2.

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Park Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • OLDALSZÁM:
  460 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789633554340

Lila és Elena tizenhat évesek, és egy világ választja el őket egymástól. Lila immár férjes asszony, de férje vezetéknevének viselését önmaga elvesztéseként éli meg. Beleveti magát választott családja vállalkozásainak vezetésébe, de nem nagyon élvezi új szerepét. Elena gimnáziumba jár, mintadiák, de miközben a tanulmányaival és önmagával viaskodik, éppen Lila esküvőjén eszmél rá, hogy nem találja a helyét sem a telepen, sem azon kívül.

Innen folytatódik a Nápolyi regények második kötete.

Az új név története a két barátnő ifjúkorának elbeszélése. Szerelem, féltékenység, szabadságvágy és lemondás a kísérőik egymástól egyre inkább távolodó útjaikon. Lila számára a házasság börtön, Elena pedig nehezen viseli azt a szenvedélyes makacsságot, mellyel barátnője menekülni szeretne kötelezettségei elől. De az egymás iránt érzett gyűlöllek és szeretlek érzelemhálóból, az önmegerősítés vágyából fakadó, függőséget okozó köteléktől nem tudnak szabadulni. Ahogy Lila és Elena követik egymást, eltávolodnak egymástól, majd újra egymásra találnak, magával ragadja, elsodorja az olvasót.

Elena Ferrante a kortárs világirodalom nagy rejtélye. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, számos nyelvre lefordítják őket, de kiléte ismeretlen. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak és a Nő a sötétben szerzője. Első két regényét Mario Martone, valamint Roberto Faenza filmesítette meg. La Frantumaglia című műhelynaplójában levelezését, jegyzeteit, valamint kiadatlan írásait gyűjtötte össze. 2007-ben La spiaggia di notte (Éjjeli strand) címen egy gyerekkönyve is megjelent. Az új név története a Nápolyi regények tetralógia második kötete.

Az első kötet, a Briliáns barátnőm, 2016-ban jelent meg a Park Könyvkiadónál.

További ajánlatunk

A párizsi idegen
borító: A párizsi idegen>
2 799 Ft
A sötétség ragyogó sugara
borító: A sötétség ragyogó sugara>
3 299 Ft
Dekameron-projekt        
borító: Dekameron-projekt        >
3 199 Ft
Ide a pénzt
borító: Ide a pénzt>
2 300 Ft
Az accrai kézirat
borító: Az accrai kézirat>
1 990 Ft
2666
borító: 2666>
3 890 Ft
Köszönöm, hogy meghívtál
borító: Köszönöm, hogy meghívtál>
1 800 Ft
A boldog emberek olvasnak és kávéznak
borító: A boldog emberek olvasnak és kávéznak>
1 990 Ft

Hasznos holmik