Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Pax vobis 1. rész

Gulácsy Irén

Kiadó : fapadoskonyv.hu

E-könyv megjelenés éve : 2010

ISBN : 978-963-29-9865-7

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Visszaérkezve az antekamerába, Mária nem találta ott többé az anekdotázó urakat. Nem is volt azoknak ott semmi dolguk. Csak hát hozzátartozott az előkelőséghez, reggelenként megmutatkozni a császár előszobáiban és ott értesülni egymástól az előző nap pajkos históriáiról, a fölség hangulatáról, a Burg pletykáiról, vagy a politika várható fordulatairól.

Egyedül a potrohos vén udvaronc tartott ki konokul. Az ott állt, ahol Mária hagyta. És ezúttal már olyan orcátlanul mustrálgatta a távozó lányt, hogy az nem győzte elég gyorsan betenni maga mögött az ajtót. Különös rossz érzése még otthonába visszatérve se múlt el egészen. A felség csípős szavai is eszébe jutottak. Anna főhercegnő minapi sértése is kiújult. Kelletlenül készült a délutánra, mikor majd az anyacsászárnénál kell tisztelegnie. Vajon ott mi vár rá? Micsoda új bántalmak, szúrások? Milyen új arcok?

Nagy megkönnyebbülésére, ismerőst talált a főudvarmesternő kabinetjében. A folyvást tubákoló, szikár Fels grófnő mellől Pucharmin derűs arca mosolygott rá.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com