Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Érzelmek kisgyerekkorban 

Lieberman, Alicia F.

Fordította : Dudik Annamária Éva

Eredeti cím : The Emotional Life of the Toddler

Kiadó : Jaffa Kiadó

296 oldal

Megjelenés éve : 2017

ISBN 9789634751663

Tájékoztató az e-könyvek vásárlásáról és használatáról
(megnyitás, olvasás, másolás).
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

Miért a „nem” a kedvenc szava az egy és három év közötti gyereknek? Miért csimpaszkodik belénk, ha a következő pillanatban dacosan ellök magától? Mit tegyünk, ha hirtelen kézzel-lábbal tiltakozik egy olyan hétköznapi helyzetben, mint az esti fürdés? Miért hisztizik?
   Ebben az életkorban már heves, ellentmondásos és folyton változó érzelmek dúlnak a gyerekekben. A kisgyerekkor érzelmi hullámzásai óriási kihívás elé állíthatják a szülőt és a gyereket is. Mialatt egy bölcsődés robbanásszerű testi és agyi fejlődésen megy keresztül, a szülőnek biztos pontnak kell maradnia az érzelmi viharok kellős közepén is.
   Alicia F. Lieberman munkája az első könyv, amely az egy- és hároméves kor közötti gyerekek intenzív érzelmi életét tanulmányozza. Évtizedeket felölelő kutatásaiból kiindulva, valós példákkal, konkrét esetekkel szemléltetve veszi sorra és elemzi a leggyakrabban felmerülő problémákat. Nagy empátiával és szeretettel fordul mind a gyermek, mind a szülő felé. Úgy mutatja be és magyarázza a lélektani folyamatokat, hogy a szülő képes legyen átérezni-megérteni a kicsi gyakran irreálisnak és logikátlannak tűnő viselkedését. És azt, hogy a gyereknevelés fantasztikus kalandja során neki, a szülőnek legalább annyit kell tanulnia és fejlődnie, mint a világot éppen felfedező kislányának, kisfiának.
   A hasznos és gyakorlatias tanácsokkal szolgáló, élvezetes stílusban megírt Érzelmek kisgyerekkorban segítséget nyújt ahhoz, hogy megértsük gyerekünket, és könnyebbé, boldogabbá tegyük a vele töltött időt. Nem csak szülőknek ajánlható olvasmány, mindenkinek tartogathat felfedezésszámba menő meglepetéseket!


 
 

© 2010 multimediaplaza.com