Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Mi az e-könyv?

 

Tágabb értelemben az e-könyv, azaz elektronikus könyv egy számítógépes adatállomány, más néven fájl, amit portálunkról letölthetsz a saját számítógépedre, és onnan átmásolhatod e-könyv-olvasódra, vagy elolvashatod számítógéped monitorán, a számos ingyenes olvasószoftver valamelyikének segítségével. (Kérjük, vedd figyelembe, hogy a monitoron szöveget olvasni fárasztó és hosszú távon ártalmas az emberi szem számára.)


Szűkebb értelemben
az e-könyv leggyakrabban egy olyan .epub vagy .mobi kiterjesztésű fájl, mely egy könyv (publikáció) szövegét és illusztrációit a nyomtatott könyv megjelenéséhez nagyon hasonló módon mutatja meg.
   Az e-könyv tehát szerkesztett, ellenőrzött, befejezett mű, amelynek van címoldala, tartalomjegyzéke, fejezetbeosztása, lábjegyzetei stb., a szöveg megjelenése pedig a megszokott könyvszerű, könnyen olvasható formát mutatja. Az e-könyv-olvasó készülék megjelenítőjén látható és lapozható oldalak kinézete a nyomtatott könyvet utánozza.

Az .epub formátumú e-könyveket androidos okostelefonodon vagy tableteden a Google Play-ből ingyenesen letölthető számos olvasó alkalmazás (applikáció) valamelyikével (pl. Pocket Book Reader), iPhone-on és iPaden az előre telepített Könyvek (Books) alkalmazással tudod megnyitni és olvasni. Asztali számítógépre és notebookra (Windows) is számos ingyenes olvasóprogram tölthető le (pl. a Calibre, az Icecream Ebook Reader, vagy az egyszerűbb kezelésű és kisebb tudású FBReader).
   A .mobi formátumú e-könyveket az Amazon Kindle e-könyv-olvasóval rendelkező vevőinknek ajánljuk, de természetesen mobileszközökön és személyi számítógépeken is olvashatók.

Miért jobb, mint a PDF?
Az EPUB és a MOBI, mint a legelterjedtebb szabványos e-könyv-formátumok, egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy lehetővé teszi: a szöveg nagyításakor az e-könyv-olvasó készülék ne a könyvoldal képét nagyítsa (mint például a közkedvelt pdf-fájloknál), hanem a szöveg betűméretét növelje, és a megnövelt betűmérettel villámgyorsan újratördelje az oldalakat. Ennek köszönhető, hogy nem marad le a kijelzőről a lap széle vagy alja. A szavak elválasztásának képessége függ az e-könyv-olvasó típusától, fejlettségétől. Ez kismértékben befolyásolja a szöveg megjelenését a nyomtatott könyvekhez képest.

Javasoljuk, ha még nem használtál e-könyvet és/vagy nem rendelkezel e-könyvolvasó készülékkel, telepíts egy e-könyv-olvasó szoftvert mobileszközödre vagy személyi számítógépedre, majd töltsd le és tekintsd meg az alábbi mintát: Jókai Mór: Fekete gyémántok (részlet).

Az e-könyvek túlnyomó többsége világszerte olyan mű, amely nyomtatásban már megjelent, vagy megjelenik az e-könyv-kiadással egyidőben. Angol nyelven milliós nagyságrendű ilyen cím lelhető fel az interneten. A Multimédiapláza szerkesztőiként arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk a magyar nyelvű e-könyv-választék szélesítéséhez.

Minden vásárlás újabb e-könyvek létrehozását teszi lehetővé.

Köszönjük, hogy nálunk vásárolsz!

 

© 2010 multimediaplaza.com