Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

ÜZLETSZABÁLYZAT

 

Általános tudnivalók

A www.multimediaplaza.com a Kossuth Kiadó Zártkörűen működő Részvénytársaság által működtetett kulturális letöltőközpont. A honlapon található szöveges, képes és más jellegű anyagok szerzői jogilag védettek. Felhasználásuk, illetve a honlapon található minden egyéb anyag (grafika, szöveg stb.) kereskedelmi célú másolása és továbbítása a Kossuth Kiadó ZRt. engedélyéhez kötött.

Hangsúlyosan engedélyköteles a portál oldalain található "szabadon letölthetőként" és ingyenes mintaként ("Olvasson bele!", "Hallgasson bele!") feltüntetett anyagok bármilyen formában történő közzététele! Az ilyen anyagok felhasználására is az Általános felhasználási feltételek első bekezdésében rögzített feltételek érvényesek.

A kulturális letöltőközpont e-könyveket, irodalmi és zenei hangfelvételeket, térképeket és ismeretterjesztő programokat (a továbbiakban: tartalmak) forgalmaz. E kulturális tartalmak megvásárlásuk után azonnal letölthetők és használhatók.
Az egyes tartalmak fájlformátumairól, jellemzőiről a portál megfelelő rovataiban tájékozódhat. Kérjük, az első vásárlás előtt olvassa el üzletszabályzatunkat az alábbiakban.

 

Általános felhasználási feltételek

A www.multimediaplaza.com-on található tartalmak megvásárlása Önt arra jogosítja fel, hogy az e-könyvet, hangfelvételt stb. saját személyi számítógépén használja és tárolja, a saját háztartásában használt egyéb lejátszó-eszközökre átmásolja, illetve egy darab biztonsági másolatot készítsen. A felsorolt eszközökön tárolt tartalmak a személyes felhasználást meghaladóan kizárólag térítésmentes oktatási célú demonstráció esetén használhatók fel.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Multimédiaplázában hozzáférhető tartalmak fentiekben meghatározott felhasználási feltételei akkor is érvényesek, ha a tartalmakat ajándékba kapta webáruházunk ajándékküldési szolgáltatásával.

Minden, az itt megjelölt körön kívül terjedő felhasználás a portál felhasználási jogát, valamint a szerzői jogot sérti, ezért a portál üzemeltetői a jogsértő magatartással szemben jogi eszközökkel lépnek fel. Különösen tiltott a megvásárolt tartalmakat hordozó állományok (fájlok) visszafejtése, módosítása, a tartalmak sokszorosítása bármely reprodukciós eljárással, térítésmentesen vagy ellenérték fejében történő terjesztése, bérbeadása.

 

Ki vásárolhat a portálon?

A honlapon regisztrált, bejelentkezett látogatók vásárolhatnak. A megrendelés elküldésével Ön elfogadja az ezen üzletszabályzatban és az egyes tartalomtípusok aloldalain olvasható felhasználási feltételeket. Az egyes vásárlásokat (tranzakciókat) követően a felhasználási feltételekről a portál külön licenszlevelet nem küld. A megvásárolt tartalmak jogtisztaságát Ön a visszaigazoló levélhez mellékelt, illetve a SAJÁTPOLCáról letölthető, kinyomtatható számlával igazolhatja. A portál fenntartója igény esetén cégszerűen aláírt írásos igazolást ad a vásárlásról. Kérjük, ilyen irányú igényét jelezze az info(kukac)multimediaplaza.com címre küldött levéllel.

Amennyiben Önnek a webáruház ajándékküldő szolgáltatásán keresztül ajándékot küldtek, az ajándékozott tartalom letöltéséhez nem szükséges regisztrálnia és belépnie a webáruházba. Vitás esetben az Ön jogosultságát a tartalmakra, az ajándékozás során használt e-mail-címével tudjuk azonosítani és igazolni.

 

Regisztráció, bejelentkezés, adatmódosítás

 

Az első vásárlás alkalmával kattintson az ÚJ REGISZTRÁCIÓ feliratra, és adja meg adatait, melyek ezután alapbeállításként tárolódnak. Kérjük, töltse ki a számlázáshoz szükséges adatokat, mert vásárlása esetén a Kossuth Kiadónak az adójogszabályok miatt kötelező számlát kiállítania (akkor is, ha Ön nem igényli) és a számlát archiválnia. A sikeres regisztrációt e-mail-ben visszaigazoljuk. A bejelentkezéshez kattintson BEJELENTKEZÉS szóra, és írja be bejelentkezési nevét és jelszavát. Sikeres bejelentkezés után a bejelentkezési neve a képernyő tetején olvasható, és a mellette lévő ADATAIM feliratra kattintva módosíthatja adatait, jelszavát.

Figyelem! A hibásan, figyelmetlenül kitöltött adatokból eredő esetleges károkért a nem vállalunk felelősséget! Kérjük, jelszavát bizalmasan kezelje és gondoskodjon arról, hogy ne kerülhessen illetéktelen kezekbe. A jelszó kezelésével kapcsolatos esetleges károkért nem vállalunk felelősséget. Adatainak védelméről, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatot.

A sikeres regisztrációt követő első belépés után Ön bármikor megtekintheti saját könyvespolcát. Személyes könyvespolca (SAJÁTPOLC) az Ön adatait, vásárlásait, valamint az azokhoz tartozó visszaigazolásokat, számlamásolatokat és az Önt érdeklő, megjelölt, de még meg nem vásárolt e-könyvek, hangfelvételek stb. hivatkozásait tartalmazza (Kedvencek).

 

Fontos tudnivalók a letöltésről

A megvásárolt tartalmakra mutató hivatkozásokat a fizetést követően 30 napig talája meg Sajátpolcán. (Hosszabbításért írjon az info[kukac]multimediaplaza.com e-mailcímre.) A letöltés első elindításától számítva 72 óra áll rendelkezésére letöltés befejezéséhez. Felhívjuk figyelmét, hogy a zenei hangfelvételek letöltése a 72 órás határidőn belül egyszer engedélyezett. Egy e-könyv megvásárlása lehetőséget ad Önnek mindkét formátum (EPUB és MOBI) letöltésére.

Kérjük, a letöltés 72 órás ablakának zökkenőmentes kihasználása érdekében engedélyezze böngészőprogramjának a sütik (cookies) használatát.

Figyelem! Ajándékküldés esetén a vevő (ajándékozó) a vásárlásról kap visszaigazolást. A megajándékozott értesítő e-mailt kap, amely a letöltőablak hivatkozását tartalmazza. A letöltőablakban a vevő döntése szerint megjelenik e-mail-címe. A megajándékozott a fentiekkel azonos felhasználási feltételekkel töltheti le az ajándékba kapott fájlokat. A fájlok letöltéséről a vevő (ajándékozó) nem kap külön értesítést a Multimédiaplázától. (Részletes ismertető: Hogyan küldjek ajándékot?)

 

Fizetési módok és számlázás | dokumentum elejére

Kérjük, a vásárlás előtt olvassa el a Vásárlási útmutatót.

A honlapon kiválasztott, kosárba helyezett és megrendelt tartalmak vételárát internetes bankkártyás fizetéssel, banki előreutalással, PayPal használatával vagy a korábban megvásárolt, úgynevezett „virtuális letöltőkártya” egyenlegéből lehet kiegyenlíteni.

Kérjük, ha Ön a vásárlásáról hitelesített, nyomtatott áfás számlát igényel, e-mailben jelezze: info[kukac]multimediaplaza.com.

Bankkártyás fizetés

A megrendelés elküldésekor azonnali bankkártyás fizetés lehetséges a K&H Bank titkosítással védett internetes felületén keresztül (amely automatikusan megjelenik a megrendelés lezárásakor). Itt kell megadni a fizetés lebonyolításához szükséges adatokat (kártya száma, lejárata, azonosító száma) és jóváhagyni a tranzakciót. Bankkártyás fizetés esetén a vevő néhány percen belül megkapja a hozzáférést a megvásárolt fájlok letöltéséhez. A következő bankkártyák használhatók: VISA, VISA Electron, EC/MC (Eurocard/Mastercard), K&H edc/Maestro, OTP webkártya, JBC. (A bankkártyás fizetéshez szükséges, hogy a vevő számlavezető pénzintézete támogassa a fenti kártyákkal történő internetes fizetést.)
  A Kossuth Kiadó a K&H Bankkal fennálló szerződése alapján kijelenti, hogy a bankkártyás fizetésre vonatkozóan vállalja a tranzakciók titkos és biztonságos lebonyolítását. E szerződés alapján a vevő bankkártya- és bankszámla-adataihoz a rendszer működéséből következően sem a Kiadó, sem más harmadik személy nem fér hozzá. (Kérjük, a tranzakció azonnali jóváhagyásához ne zárja be a böngészőablakot, hanem a feltüntetett hivatkozásra kattintva térjen vissza a Multimédiaplázába. Ellenkező esetben a tranzakció bank általi elfogadása 20 percet is igénybe vehet - s Ön ennyivel később kezdheti meg a letöltést.)

Banki átutalás

A banki átutalás előreutalást jelent: a vevő a megrendelés visszaigazolását követően a Kossuth Kiadó 10402166-49545453-55521012 számú bankszámlájára átutalja a vételár összegét. A Multimédiapláza azután ad hozzáférést a megrendelt képek letöltéséhez, miután a vételár összegét jóváírták ezen a bankszámlán.(IBAN: HU 66-1040-2166-4954-5453-5552-1012; BIC, SWIFT: OKHBHUHB)

PayPal

Rendszerünk átirányítja a paypal.com-ra, ahol belépés után fizethet PayPal számlájáról. Kérjük, a fizetési művelet után várja meg, amíg a PayPal visszalépteti Önt a Multimédiapláza oldalára. (A háttérben a tényleges fizetési tranzakció tovább is tarthat. A fizetési tranzakció lezárásáról e-mailben értesítjük Önt.)

Virtuális Letöltőkártya

Önnek lehetősége van a feltölthető telefonkártya mintájára virtuális letöltőkártyát vásárolni portálunkon. A 3000, 6000 vagy 10000 Ft-os virtuális letöltőkártya megvásárlásának előnye, hogy kis összegű vásárlásnál nem kell a csekély fizetendő összeg miatt banki átutalást kezdeményezni vagy a bankkártyás fizetés procedúráján végigmenni: a vételárat levonjuk az ön kártya-egyenlegéből, melynek aktuális értékét bejelentkezés után a „kosár” felirat alatt, továbbá Sajátpolcán láthatja.

A letöltőkártya ajándékba is megvásárolható, ehhez az „Ajándékba küldöm” gomb megnyomása után elegendő megadni a megajándékozott nevét és e-mailcímét. Rendszerünk a fizetést követően automatikusan létrehozza a névhez tartozó regisztrációt és kártyaegyenleget, és a hozzáféréshez szükséges információkat e-mailben elküldi a megajándékozónak, azaz a letöltőkártyát kifizető személynek.

Figyelem! A kártyának fizikai megjelenése nincs, tehát megvásárlása után kérésre nyomtatott számlát postázunk, de papír, plasztik vagy más jellegű kártyát nem. A letöltőkártya egyenlege a vásárlás évét követő naptári év december 31-én 24.00 óráig érvényes. Ezt követően az egyenleg aktuális értéke nem használható fel, és a Kossuth Kiadó a fel nem használt egyenleget nem téríti vissza.

Az eladó adatai:

Kossuth Kiadó ZRt.
1043 Budapest, Bocskai u. 26.
Postacím: 1327 Budapest, Pf. 55.
Adószám: 11524128-2-41
Cégbejegyzés száma: 01-10-043420
Bankszámlaszám: 10402166-49545453-55521012
IBAN nemzetközi számlaszám: HU 66-1040-2166-4954-5453-5552-1012
BIC, SWIFT: OKHBHUHB

 

Megrendelés lemondása | dokumentum elejére

Elküldött megrendelés csak abban az esetben mondható le, ha a vevő a megrendelt tartalmak egyikének letöltését sem kezdte meg. Megrendelés lemondása kizárólag írásban lehetséges az info[kukac]multimediaplaza.com e-mail-címre vagy a (1) 888-9102 faxszámra küldött levélben, a megrendelés azonosító számának megadásával. Egy megrendelés csak egészében mondható le. Például: ha az adott megrendelés hat különféle e-könyvet tartalmazott, a megrendelés lemondása mind a hat címre vonatkozik. A megrendelés lemondását követően a Multimédiapláza képviselője írásban értesíti a megrendelőt arról, hogy a megrendelést töröltük adatbázisunkból. Amennyiben a megrendeléshez kapcsolódó vételár kifizetése megtörtént, a kifizetett összeget visszautaljuk a vevőnek.

Jogi nyilatkozat

A Kossuth Kiadó, mint a www.multimediaplaza.com portál létrehozója, fenntartója és üzemeltetője, kijelenti, hogy a szerzői jogilag védett tartalmakat kizárólag a jogtulajdonosokkal kötött szerződések alapján forgalmazza, és garantálja e tartalmak jogtisztaságát. Az igazolhatóan a www.multimediaplaza.com oldalról, regisztrált vevő által letöltött tartalom esetében a portál fenntartója szavatolja, hogy harmadik személy nem lép fel jogdíj-igénnyel a vásárló irányában.

Adatvédelem | dokumentum elejére

A portál látogatói személyes és üzleti adatainak védelme a Kossuth Kiadó számára kiemelten fontos. A honlap fenntartójaként a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli és kizárólag a megrendelések teljesítéséhez használja fel; azokat semmilyen formában, sem egészben, sem részleteiben nem adja tovább harmadik fél részére. A weboldalunk használata közben szükséges személyes jellegű - azonosításra alkalmas - adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (2011.évi CXII. Törvény).

Adatgyűjtés és feldolgozás

Weboldalunk látogatása során webszerverünk kizárólag technikai információkat rögzít és tárol (IP cím, a weboldal, ahonnan meglátogatott minket, illetve amelyeket tőlünk meglátogatott, a látogatás időpontja, időtartama) ezek név nélkül kerülnek a rendszerünkbe, statisztikai célokból. Kizárólag a regisztráció során megadott személyes adatokat rögzítjük.

Adatgyűjtés és feldolgozás:

A regisztráció során csak olyan adatokat kell megadnia, amelyek feltétlenül szükségesek az Ön megrendelésének maradéktalan kiszolgálásához illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).

Személyes adatok átadása harmadik fél számára:

Az Ön személyes adatait kizárólag online-bankkártyás fizetés esetén és kizárólag a tranzakciót lebonyolító bankhoz továbbítjuk, azonosítási céllal. Adattovábbítás a hatósági hivatalok felé csak a törvényi előírások keretében történhet.

Információ küldése, hírlevél:

Szeretnénk Önt folyamatosan tájékoztatni a multimédiapláza újdonságairól és új szolgáltatásairól, ehhez az Ön személyes adatait is felhasználjuk. Ehhez az első alkalommal írásban kérjük beleegyezését.

Tájékoztatási törvény

Önnek jogában áll az Önről tárolt személyes adatokat megismerni, ezt kérelem benyújtása esetén térítésmentesen biztosítjuk az Ön számára. A tévesen tárolt adatokat (pl. lakcím-, e-mailcím-változás) az Ön kérésére javítjuk.

 

Adatvédelem, adatbiztonság

A Kossuth Kiadó ZRt., mint a www.multimediaplaza.com portál fenntartója, megtette a szükséges technikai és szervezeti intézkedéseket, hogy az Ön által részünkre bocsátott személyes adatokat eltűnés, megsemmisülés, manipuláció és jogosulatlan hozzáférés ellen megvédje.

Adatvédelmi nyilatkozat | dokumentum elejére

A Kossuth Kiadó ZRt., mint a www.multimediaplaza.com fenntartója felelősséget vállal a fentiekben meghatározott adatvédelmi pontok betartására. Amennyiben további kérdései vannak, kérjük, forduljon informatikai szerkesztőségünkhöz! (info[kukac]multimediaplaza.com)

 

© 2010 multimediaplaza.com