Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Vadvirágok

magyar és angol nyelvű ismeretterjesztő szoftver

Seregélyes Tibor

Kiadó : Kossuth Kiadó

Kompatíbilis : WinXP, Vista 32bit, Vista 64 bit, Win7 32bit, Win7 64 bit

Mit kell tudni multimedia-programjainkról?
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

1 990 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
A magyar flóra több mint 2000 virágos növényt számlál. Vannak olyan virágaink, amelyek csak a Kárpát-medencében élnek, sőt olyanok is, amelyeknek mindössze egy élőhelyük ismert a világon, itt Magyarországon. Kiadványunk a magyar flóráról ad áttekintést, megmutatja az atlantikus-mediterrán, a kontinentális és endemikus virágokat, a ritka jégkorszaki maradványnövényeket, de a közönséges agresszív gyomkat, behurcolt fajokat is.

Az először 1999-ben megjelent, kereszthivatkozásokkal (hipertext) és illusztrációkkal gazdagon ellátott ismeretterjesztő program bevezetője áttekinti a magyar flóra fő vonásait, a fontos élőhelyek jellemzőit, szól a természetvédelemről és külön fejezetben foglalja össze a mérgező növények legfontosabb tudnivalóit. A legjellegzetesebb növények fotóit interaktív térképről lehet kiválasztani. A mű fő fejezetében rendszertani besorolás vagy élőhely szerint tekinthetjük meg közel 300 növényfaj részletes, fotókkal illusztrált adatlapját. A bemutató oldalakon megismerjük a növények fő tulajdonságait, virágzási időszakukat, a védettségük fokát, élőhelyükett, földrajzi elterjedésükett és a velük kapcsolatos érdekességeket. Ha alaposan megismertük a növények kinézetét és tulajdonságait, a Teszt fejezetben próbára tehetjük tudásunkat. A Galériában a több mint 500 gyönyörű fotóból vetítést állíthatunk össze, melyet el is menthetünk. A program, amelyhez akár kísérőzenét is bekapcsolhatunk, nem csak az önképzésre kíváló, hanem iskolai, oktatási célra is nagyszerűen használható.

A mű szerzője, dr. Seregélyes Tibor, a magyar flóra egyik legelismertebb szakértője és fotografálója volt. Az írásban közreműködött dr. Szollát György és S. Csomós Ágnes, a Mérgező növények fejezetét dr. Babulka Péter írta és fényképezte.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com