Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Ausztrália

magyar nyelvű ismeretterjesztő szoftver

dr. Vojnits András

Kiadó : Kossuth Kiadó

Kompatíbilis : WinXP, Vista 32bit, Vista 64 bit, Win7 32bit, Win7 64 bit

Mit kell tudni multimedia-programjainkról?
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
A szárazföldek természeti képét bemutató Kontinensről kontinensre című CD-ROM-sorozat megjelenése az utolsó lakott földrészhez, Ausztráliához ért. Vojnits András és tudóstársai az elmúlt évtizedekben nagy utakat tettek meg e tájon, és mi, nézők, olvasók a nyomukba eredünk.

A program segítségével képzeletben elrepülünk e távoli földrészre, hogy ott egy még hosszabb utazásra induljunk. Ausztrália sivatagainak kietlen mélyéből az esőerdőkkel borított hegységeken át a tengerpartig vezet utunk, majd hajóra szállunk, hogy eljussunk a Csendes-óceán szigeteire Új-Guineától Új-Zélandon és Polinézián át Hawaiig. Megismerjük a bejárt területek földtörténetét, mai domborzati, vízrajzi, éghajlati viszonyait és védett természeti értékeit. Rácsodálkozunk a kontinens és az óceániai szigettenger élővilágára, melyet a korokon át tartó elszigeteltség óvott meg - egészen a legutóbbi évszázadokig - , s amelynek nincs párja a Földön. S persze újra találkozunk a korábbi kiadványokról már ismert, érdekes részletekkel: a fogalomtárral, az egyre bővülő kislexikonnal, az interaktív atlaszokkal, s a szafarival.

A program mintegy 800 színes fotót, ábrát és térképet tartalmaz, ezek kb. 250 gépelt oldalnyi szöveget illusztrálnak. 35 percnyi film és 15 percnyi népzene fokozza a kiadvány vonzerejét. A szövegrészeket kb. 2800 kereszthivatkozás köti össze.

   A kiadvány Ausztrália és Óceánia természetrajzát mutatja be. A szöveg meghatározó eleme a következetesen érvényesített természetvédelmi szemlélet.

   A múlt emlékei című fejezetből megismerjük az élet legkorábbi nyomait, a mai Ausztrália területén fellelt dinoszaurusz-maradványok felfedezésének történetét és az emlősfauna kialakulását. Az interaktív dinoszaurusz-atlaszon egy görgethető kontinenstérkép kezelésével lehet megtekinteni az egykor élt állatok képét és leírását.

   A Felfedezők, kalandorok című fejezet a térség felfedezésének története, kronológiával  és a nagy felfedezőket, tudósokat bemutató interaktív atlasszal kiegészítve.

   A kontinens című fejezet rendszerezetten áttekinti Ausztrália és Óceánia természetföldrajzi jellemzőit, sorra veszi kialakulását, felépítését, domborzatát, éghajlatát, vízrajzát, az őshonos növény- és állatvilágot.

   A Nagytájak című fejezet a térség nagy földrajzi egységeinek kialakulását, tájait, életföldrajzát és érdekességeit írja le áttekinthetően tagolva, részletesen, olvasmányosan. A kontinens című fejezettel együtt e rész alkotja a kiadvány gerincét.

   A páratlan természeti szépségeket interaktív atlaszról mutatja be a Nemzeti parkok fejezet. A legszebb védett területek leírását természetesen fotók és filmfelvételek kísérik.

   A program egyik különlegessége a Szafari fejezet, ahol a nemzeti parkok és a legszebb tájak felkeresésére indított, tetszőlegesen összeállított utazás képeiben lehet gyönyörködni. Az összeállított útvonalak természetesen elmenthetők és később újra végigjárhatók. Emellett az Utazási ajánlatból lehet praktikus információkat szerezni arról, milyen körülmények és látnivalók várják a legnagyobb, legszebb védett területekre ellátogató idegent, illetve beállítható, mely területek felelnek meg legjobban az utazással kapcsolatban támasztott igényeknek. Ugyancsak a Szafari fejezet tartalmazza listaszerűen mintegy 100 nemzeti park legfontosabb gyakorlati információit.

   Az Országok című fejezet a térség államainak alapvető adatait tartalmazza (térkép, zászló, államforma, földrajzi, társadalmi és gazdasági alapadatok), a kiadvány többi részére vonatkozó kereszthivatkozásokkal gazdagítva. Ez a fejezet is interaktív atlasz módjára működik.

   A program egy másik különleges része a Galéria, ahol tetszőleges vetítéseket lehet összeállítani és elmenteni a kiadvány fotóiból, térképeiből, videobejátszásaiból és hangjaiból. A program alkotói összeállítottak néhány tematikus válogatást a képekből, mintegy ötletet adva a továbbiakhoz.


 
 

© 2010 multimediaplaza.com