Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Ázsia

magyar nyelvű ismeretterjesztő szoftver

Kiadó : Kossuth Kiadó

Kompatíbilis : WinXP, Vista 32bit, Vista 64 bit, Win7 32bit, Win7 64 bit

Mit kell tudni multimedia-programjainkról?
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 
Töltse le és írja ki írható cd-lemezre a szoftvert!

Ázsia, Földünk legnagyobb kontinense minden tekintetben a legek világa. Területe a szárazföldek közel egyharmadát adja. Itt emelkedik a Föld legmagasabb hegyorma: a 8848 méteres Csomolungma a Himalájában - ugyanakkor itt süllyed legmélyebbre a szárazföld felszíne: a Holt-tenger partjai 405 méterrel a világtengerek szintje alatt húzódnak. Kis-Ázsiától a Csukcs-félszigetig 11 000 kilométert, az északi Cseljuszkin-foktól a Maláj-félsziget legdélibb pontjáig pedig 8400 kilométert kell megtennie a kalandvágyó utazónak - ám ha a földrészhez tartozó szigetekre is átkel, akkor az út hossza 9700 kilométerre nő.

Fagyos tundrán, a tajga végeláthatatlan fenyőerdő rengetegében, kiterjedt löszpusztákon, sivár sivatagokban, áthatolhatatlan esőerdőkben, meredek mészkőtornyokon, füstölgő vulkánokon járjuk végig Ázsia lenyűgözően változatos tájait, hogy az utazás során összegyűjtött mozaikkockákból kirajzolódjon e csodálatos föld természetének múltja és jelene.

A program mintegy 1200 színes fotót, ábrát és térképet tartalmaz, ezek kb. 300 gépelt oldalnyi szöveget illusztrálnak. 35 percnyi film és 30 percnyi népzene fokozza a kiadvány vonzerejét. A szövegrészeket kb. 3000 kereszthivatkozás köti össze.

A program fő fejezetei a sorozat többi részének felépítését követik:
A múlt emlékei (őstörténet, interaktív dinoszaurusz-atlasz);
Felfedezők, kalandorok (a kontinens felfedezése, kronológia, interaktív atlasz);
A kontinens (Ázsia kialakulása, felépítése, domborzata, éghajlata, vízrajza, az őshonos növény- és állatvilág);
Nagytájak (a kontinens nagy földrajzi egységeinek kialakulása, tájai, életföldrajza);
Nemzeti parkok (a 17 legszebb védett terület leírása).

A program egyik különlegessége a Szafari fejezet, ahol a nemzeti parkok és a legszebb tájak felkeresésére indított, tetszőlegesen összeállított utazás képeiben lehet gyönyörködni. Az összeállított útvonalak természetesen elmenthetők és később újra végigjárhatók. Emellett az Utazási ajánlatból lehet praktikus információkat szerezni arról, milyen körülmények és látnivalók várják a földrész legnagyobb, legszebb védett területeire ellátogató idegent, illetve beállítható, mely területek felelnek meg legjobban az utazással kapcsolatban támasztott igényeknek.

Az Országok című fejezet a kontinens államainak alapvető adatait tartalmazza (térkép, zászló, államforma, földrajzi, társadalmi és gazdasági alapadatok), a kiadvány többi részére vonatkozó kereszthivatkozásokkal gazdagítva.

A Galériában tetszőleges vetítéseket lehet összeállítani és elmenteni a kiadvány fotóiból, térképeiből, videobejátszásaiból és hangjaiból.

A Függelék a kiadvány témájához kapcsolódó nagyszámú kiegészítő ismeretet rendszerezi (betűrendes Kislexikon - több mint négyszáz szócikk; Fogalomtár; Névmutató; leg-ek - a kontinens földrajzi rekordjai; a jellegzetes állatok és növények interaktív atlaszai).

Írta: Dr. Miczek György

 
 

© 2010 multimediaplaza.com