Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Dél-Amerika

magyar nyelvű ismeretterjesztő szoftver

Lerner János

Kiadó : Kossuth Kiadó

Kompatíbilis : WinXP, Vista 32bit, Vista 64 bit, Win7 32bit, Win7 64 bit

Mit kell tudni multimedia-programjainkról?
Kérjük, jelentkezzen be a vásárláshoz!

2 490 Ft

Kérjük, az ingyenes részlet letöltéséhez
jelentkezzen be!
 

A program Közép- és Dél-Amerika természetrajzát mutatja be, ide értve a Karib-tenger térségét, valamint a Galápagos- és Falkland-szigeteket és a Húsvét-szigetet. A szöveg meghatározó eleme a következetesen érvényesített természetvédelmi szemlélet.

   A múlt emlékei című fejezetből megismerjük az élet legkorábbi nyomait, a dél-amerikai dinoszauruszok felfedezésének történetét és az emlősfauna kialakulását. Innen is elérhető az interaktív dinoszaurusz-atlasz, melyen egy görgethető kontinenstérképről lehet megtekinteni az állatok képét és leírásását.

   A Felfedezők, kalandorok című fejezet a kontinens európaiak általi felfedezésének és leigázásának tragikus története, kronológiával kiegészítve.

   A kontinens című fejezet rendszerezetten áttekinti Közép- és Dél-Amerika természetföldrajzi jellemzőit, sorra veszi kialakulását, felépítését, domborzatát, éghajlatát, vízrajzát, az őshonos növény- és állatvilágot.

   A Nagytájak című fejezet a kontinens nagy földrajzi egységeinek kialakulását, tájait, életföldrajzát és érdekességeit írja le áttekinthetően tagolva, részletesen, olvasmányosan. A kontinens című fejezettel együtt e rész alkotja a kiadvány gerincét.

   A szárazföld páratlan természeti kincseit mutatja be a Nemzeti parkok fejezet, köztük olyan világhírű területekkel, mint a Húsvét-sziget vagy a Galápagos-szigetek.

   A program egyik különlegessége a Szafari fejezet, ahol a nemzeti parkok és a legszebb tájak felkeresésére indított, tetszőlegesen összeállított utazás képeiben lehet gyönyörködni. A sorozatban egyedülálló módon, Dél-Amerikában háromféle utazást is tehet a kalandvágyó utazó: a szárazföld felett a levegőben is utazhat (Légi szafari) vagy kirándulhat a Galápagos-szigetekre. Az összeállított útvonalak természetesen elmenthetők és később újra végigjárhatók. Emellett az Utazási ajánlatból szerezhet praktikus információkat arról, milyen körülmények és látnivaló várják, ha ellátogat a földrész legnagyobb, legszebb védett területeire, illetve ő maga is beállíthatja, mely területek felelnek meg az utazással kapcsolatban támasztott igényeinek.

   Az Országok című fejezet a kontinens államainak alapvető adatait tartalmazza (térkép, zászló, államforma, földrajzi, társadalmi és gazdasági alapadatok), a kiadvány többi részére vonatkozó kereszthivatkozásokkal gazdagítva.

   A program egy másik különleges része a Galéria, ahol tetszőleges vetítéseket lehet összeállítani és elmenteni a kiadvány fotóiból, térképeiből, videobejátszásaiból és hangjaiból. A program alkotói összeállítottak néhány tematikus válogatást a képekből, mintegy ötletet adva a továbbiakhoz.

   A Függelék a kiadvány témájához kapcsolódó nagyszámú kiegészítő ismeretet rendszerezi.

   A betűrendes Kislexikonban együtt is megtalálhatók azok a magyarázatok melyek a fejezetek szövegében a kiemelt szakkifejezéseknél felbukkanank. A Kislexikon a sorozat újabb részeinek megjelenésével egyre bővül,  jelenleg több mint háromszáz szócikkből áll.

   A Fogalomtár elemei azokat a fontos ismereteket tartalmazzák betűrendben, amelyek kifejtése a főszövegben megakasztaná a szöveg könnyed követését, terjedelmük pedig meghaladja egy lexikon-szócikkét.

   A Névmutató a szövegben előforduló földrajzi, növény- és állatnevek magyar és latin (illetve helyi nyelvű) listáját tartalmazza. Egyik nyelvről a másikra lehet keresni egy kattintással, illetve dupla kattintásra a program a szöveg (egy adott fejezet) azon részére ugrik, ahol a kiválasztott fogalom valamely fontos összefüggésben szerepel.

   A kontinens földrajzi rekordjait sorolja fel leg-ek című fejezet.

   A dinoszauruszok, a jellegzetes állatok és növények interaktív atlaszairól áttekinthetően és érdeklődést keltően érhetők el az élőlényekre vonatkozó információk.

   A programban minden szöveg kinyomtatható képpel vagy anélkül, illetve a Galériában a kiválasztott képek külön is nyomtathatók.

   A szöveget átszövő kereszthivatkozási rendszer megkönnyíti az összefüggések és kapcsolatok megtalálását és - az alkotók szándéka szerint - izgalmas felfedezéssé varázsolja Közép- és Dél-Amerika természetrajzának megismerését.

Tanácsunk: ahol az egérnyíl kézzé változik, kattintson.

 

A program mintegy 1000 színes fotót, ábrát és térképet tartalmaz, ezek kb. 250 gépelt oldalnyi szöveget illusztrálnak. Közel 40 percnyi film és több mint húsz percnyi népzene fokozza a kiadvány vonzerejét. A szövegrészeket kb. 3000 kereszthivatkozás köti össze.

 

A Kossuth Kiadó 1998-ban kezdte meg nagyszabású oktató-ismeretterjesztő CD-ROM-sorozatának, a Kontinensről kontinensre című sorozatnak a kiadását. A vállalkozás szellemi atyja, a sorozat főszerkesztője, az első (Afrika) és hatodik (Ausztrália) rész szerzője dr. Vojnits András zoológus, geográfus, Afrika-kutató. A programozást a győri Com-Com Stúdió végezte k. A sorozat lektora Dr. Gábris Gyula, az ELTE Természetföldrajz Tanszékének tanszékvezetője, az őslénytani részeket dr. Galácz András az ELTE Őslénytani Tanszékének tanára jegyzi.

   Mint az a fentiekből is kitűnik, sorozatunk szerzői, lektorai a kortárs magyar földrajztudomány kiemelkedő alakjai, tapasztalt kutatók és utazók, egyben gyakorló egyetemi oktatók és írók, publicisták. A sorozatban feldolgozott kézirataikat kifejezetten a multimédia-kiadás számára alkották, ezek és az illusztrációk korábban nem kerültek nyilvánosságra, azaz minden mű esetében eredeti első kiadásról van szó.

A Kontinensről kontinensre című programsorozat részei a szárazföldek természeti képét mutatjá be. A szoftverek segítségével átnyújtott ismeretek maradandónak bizonyultak, a programok tartalmukat és formájukat tekintve mit sem vesztettek korszerűségükből.

 


 
 

© 2010 multimediaplaza.com