Adatok betöltése, kérem várjon!

Köszönjük türelmét!

Az ásványok világa

magyar nyelvű ismeretterjesztő szoftver

Kósa Gábor

Kiadó : Kossuth Kiadó

Kompatíbilis : Win95, Win98, WinME, WinXP, Vista 32bit, Vista 64 bit, Win7 32bit, Win7 64 bit

Mit kell tudni multimedia-programjainkról?
Az ásványok világa című program az alapvető ásványtani ismereteket képekkel és videofelvételekkel illusztrálva mutatja be. Az ismeretek átfogó jellegűek és elérik a szakirányú főiskolai tananyag színvonalát. Az összeállítás az általánostól a főiskolai oktatásig terjedően jól használható.
Az ásványhatározó 160 ásványfajt foglal magában. A leírás ismerteti az ásvány tulajdonságait, felhasználását, keletkezését, főbb hazai és külföldi lelőhelyeit. Egy fajt példányának fotója, valamint kristályformának rajza illusztrál.
A gyűjtemény-nyilvántartó program alkalmas a rögzített leletek név, sorszám, lelőhely, ország, vagy dátum szerint történő rendezésére. Ráadásul az interaktív határozókulcs a különféle kérdésekre kiválasztott válaszok alapján segít egy-egy kezünkbe kerülő ásvány meghatározásában.
A kiadvány ismeretanyagából véletlenszerűen összeállított teszt kitöltésével bárki ellenőrizheti, mekkora tudást sikerült elsajátítania. (Az elért pontszámok elmenthetők.) A tudást teszteli a memóriajáték is: különböző nehézségi fokozatok szerint 20 vagy 48 kép között kell párokat találni.
A program akár oktatási célra is felhasználható, hiszen illusztrációiból tetszőleges diavetítést lehet összeállítani és elmenteni. A kiadvány anyagában természetesen sokféle módon meg lehet keresni egy részletet, például ásványfaj, lelőhely, ország, képlet, szakkifejezés vagy tetszőleges szótöredék szerint.

 
 

© 2010 multimediaplaza.com