• KIADÓ:
    Móra Könyvkiadó
  • OLDALSZÁM:
    304 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2020
  • ISBN:
    ISBN 9789634866244

A zenélő angyal és más történetek

három kisregény

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Móra Könyvkiadó
  • OLDALSZÁM:
    304 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2020
  • ISBN:
    ISBN 9789634866244

A kötet Molnár Ferenc három legendás kisregényét tartalmazza.

A zenélő angyal - Egy fiatal szerelem regénye (1933) egy velencei szerelmi háromszög története. A szegény, jóképű Aurélt ketten is szeretik: a gazdag családból származó Irma és a vagyonát elvesztett, ápolónőként dolgozó Judit - egy „csinos szőke és nagyon szép barna”, ahogy azt a regény egyik szereplője, az olasz magánnyomozó megfogalmazza. Féltékenység, dráma, tragikomédiák sora - a kisregény megkapó erővel mutatja be, mennyire heves az az érzelmi vihar, mely egy tapasztalatlan szerelmes lány szívében dúl.

A második történet talán a legmegrázóbb Molnár Ferenc prózai életművében. A zöld huszár (1937) egy vidékről Pestre érkező „romlott” lány története, aki személyes varázsával és kacérságával próbál hatni a férfiakra. Annus számtalan viszonyba keveredik, többek között a történetet elmesélő fiatal újságíróba is próbál kapaszkodni, ám ő túl gyáva ahhoz, hogy felvállalja a lányt, és maga előtt is beismerje érzelmeit.

A harmadik kisregény a szerző leghíresebb szatírája. Az 1916-ban megjelent Az aruvimi erdő titkának főszereplője Tisztességes Lajos kishivatalnok, az állami benzinbűz-megállapító hivatal másodszaglásza. Lajos pokoljárása a magyar korrupció világában igazi rémregény: hősünk egy gyárépület mélyén éppúgy betekintést nyer a kenőpénzt elfogadó hivatalnokok mennyei életébe, mint a tisztességesek „bűzletes barlangjába”. A kisembernek el kell döntenie, hogy a labirintusból melyik utat választja a kijárat felé: az egyenest, amely a megvesztegetés elfogadását jelenti, vagy a göröngyöst, mely a szabad(ság)ba vezet.

További ajánlatunk

Lágerek népe / Emlékezők
borító: Lágerek népe / Emlékezők>
3 599 Ft
Összegyűjtött prózai írások
borító: Összegyűjtött prózai írások>
4 899 Ft
A Pendragon-legenda
borító: A Pendragon-legenda>
590 Ft
Eszmélj, Ábel!
borító: Eszmélj, Ábel!>
2 290 Ft
Fedőneve: Ulysses
borító: Fedőneve: Ulysses>
2 290 Ft
Bölcső a hegyek között
borító: Bölcső a hegyek között>
2 290 Ft
A gyertyák csonkig égnek
borító: A gyertyák csonkig égnek>
1 990 Ft
Az én kortársaim
borító: Az én kortársaim>
690 Ft

Hasznos holmik