• KIADÓ:
  Móra Könyvkiadó
 • OLDALSZÁM:
  304 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789634866244

A zenélő angyal és más történetek

három kisregény

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Móra Könyvkiadó
 • OLDALSZÁM:
  304 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789634866244

A kötet Molnár Ferenc három legendás kisregényét tartalmazza.

A zenélő angyal - Egy fiatal szerelem regénye (1933) egy velencei szerelmi háromszög története. A szegény, jóképű Aurélt ketten is szeretik: a gazdag családból származó Irma és a vagyonát elvesztett, ápolónőként dolgozó Judit - egy „csinos szőke és nagyon szép barna”, ahogy azt a regény egyik szereplője, az olasz magánnyomozó megfogalmazza. Féltékenység, dráma, tragikomédiák sora - a kisregény megkapó erővel mutatja be, mennyire heves az az érzelmi vihar, mely egy tapasztalatlan szerelmes lány szívében dúl.

A második történet talán a legmegrázóbb Molnár Ferenc prózai életművében. A zöld huszár (1937) egy vidékről Pestre érkező „romlott” lány története, aki személyes varázsával és kacérságával próbál hatni a férfiakra. Annus számtalan viszonyba keveredik, többek között a történetet elmesélő fiatal újságíróba is próbál kapaszkodni, ám ő túl gyáva ahhoz, hogy felvállalja a lányt, és maga előtt is beismerje érzelmeit.

A harmadik kisregény a szerző leghíresebb szatírája. Az 1916-ban megjelent Az aruvimi erdő titkának főszereplője Tisztességes Lajos kishivatalnok, az állami benzinbűz-megállapító hivatal másodszaglásza. Lajos pokoljárása a magyar korrupció világában igazi rémregény: hősünk egy gyárépület mélyén éppúgy betekintést nyer a kenőpénzt elfogadó hivatalnokok mennyei életébe, mint a tisztességesek „bűzletes barlangjába”. A kisembernek el kell döntenie, hogy a labirintusból melyik utat választja a kijárat felé: az egyenest, amely a megvesztegetés elfogadását jelenti, vagy a göröngyöst, mely a szabad(ság)ba vezet.

További ajánlatunk

Lin-csi apát pesti rokona
borító: Lin-csi apát pesti rokona>
2 499 Ft
A sebész és más novellák
borító: A sebész és más novellák>
590 Ft
A has ezeregyéjszakája
borító: A has ezeregyéjszakája>
2 770 Ft
Kassai őrjárat
borító: Kassai őrjárat>
1 990 Ft
Meséskönyv - Képeskönyv
borító: Meséskönyv - Képeskönyv>
290 Ft
Szindbád
borító: Szindbád>
690 Ft
Egy éj Velencében
borító: Egy éj Velencében>
290 Ft
A szerelem lexikona
borító: A szerelem lexikona>
690 Ft

Hasznos holmik