ÜZLETSZABÁLYZAT

 

Általános tudnivalók

A www.multimediaplaza.com a Kossuth Kiadó Zártkörűen működő Részvénytársaság által működtetett kulturális letöltőközpont. A honlapon található szöveges, képes és más jellegű anyagok szerzői jogilag védettek. Felhasználásuk, illetve a honlapon található minden egyéb anyag (grafika, szöveg stb.) kereskedelmi célú másolása és továbbítása a Kossuth Kiadó ZRt. engedélyéhez kötött.

Hangsúlyosan engedélyköteles a portál oldalain található "szabadon letölthetőként" és ingyenes mintaként ("Olvass bele!", "Hallgasson bele!") feltüntetett anyagok bármilyen formában történő közzététele! Az ilyen anyagok felhasználására is az Általános felhasználási feltételek első bekezdésében rögzített feltételek érvényesek.

A kulturális letöltőközpont e-könyveket, irodalmi és zenei hangfelvételeket, térképeket és ismeretterjesztő programokat (a továbbiakban: tartalmak) forgalmaz. E kulturális tartalmak megvásárlásuk után azonnal letölthetők és használhatók.
Az egyes tartalmak fájlformátumairól, jellemzőiről a portál megfelelő rovataiban tájékozódhat. Kérjük, az első vásárlás előtt olvasd el üzletszabályzatunkat az alábbiakban.

 

Általános felhasználási feltételek

A www.multimediaplaza.com-on található tartalmak megvásárlása arra jogosít fel, hogy az e-könyvet, hangfelvételt stb. saját személyi számítógépeden használd és tárold, a saját háztartásodban használt egyéb lejátszó-eszközökre átmásold, illetve egy darab biztonsági másolatot készíts. A felsorolt eszközökön tárolt tartalmak a személyes felhasználást meghaladóan kizárólag térítésmentes oktatási célú demonstráció esetén használhatók fel.

Felhívjuk figyelmed, hogy a Multimédiaplázában hozzáférhető tartalmak fentiekben meghatározott felhasználási feltételei akkor is érvényesek, ha a tartalmakat ajándékba kaptad webáruházunk ajándékküldési szolgáltatásával.

Minden, az itt megjelölt körön kívül terjedő felhasználás a portál felhasználási jogát, valamint a szerzői jogot sérti, ezért a portál üzemeltetői a jogsértő magatartással szemben jogi eszközökkel lépnek fel. Különösen tiltott a megvásárolt tartalmakat hordozó állományok (fájlok) visszafejtése, módosítása, a tartalmak sokszorosítása bármely reprodukciós eljárással, térítésmentesen vagy ellenérték fejében történő terjesztése, bérbeadása.

 

Ki vásárolhat a portálon?

A honlapon regisztrált, bejelentkezett látogatók vásárolhatnak. A megrendelés elküldésével elfogadod az ezen üzletszabályzatban és az egyes tartalomtípusok aloldalain olvasható felhasználási feltételeket. Az egyes vásárlásokat (tranzakciókat) követően a felhasználási feltételekről a portál külön licenszlevelet nem küld. A megvásárolt tartalmak jogtisztaságát a visszaigazoló levélhez mellékelt, illetve a SAJÁTPOLCról letölthető, kinyomtatható számlával igazolhatod. A portál fenntartója igény esetén cégszerűen aláírt írásos igazolást ad a vásárlásról. Kérjük, ilyen irányú igényed jelezd az info(kukac)multimediaplaza.com címre küldött levéllel.

Amennyiben a webáruház ajándékküldő szolgáltatásán keresztül ajándékot küldtek neked, az ajándékozott tartalom letöltéséhez nem szükséges regisztrálnod és belépned a webáruházba. Vitás esetben a jogosultságod a tartalmakra, az ajándékozás során használt e-mail-címeddel tudjuk azonosítani és igazolni.

 

Regisztráció, bejelentkezés, adatmódosítás

Az első vásárlás alkalmával kattints az ÚJ REGISZTRÁCIÓ feliratra, és add meg adataid, melyek ezután alapbeállításként tárolódnak. Kérjük, töltsd ki a számlázáshoz szükséges adatokat, mert vásárlás esetén a Kossuth Kiadónak az adójogszabályok miatt kötelező számlát kiállítania (akkor is, ha nem tartasz ráigényt) és a számlát archiválnia. A sikeres regisztrációt e-mail-ben visszaigazoljuk. A bejelentkezéshez kattints BEJELENTKEZÉS szóra, és írd be bejelentkezési neved és jelszavad. Sikeres bejelentkezés után a bejelentkezési neved a képernyő tetején olvasható, és a mellette lévő ADATAIM feliratra kattintva módosíthatod adataid, jelszavad.

Figyelem! A hibásan, figyelmetlenül kitöltött adatokból eredő esetleges károkért a nem vállalunk felelősséget! Kérjük, jelszavad bizalmasan kezeld és gondoskodj arról, hogy ne kerülhessen illetéktelen kezekbe. A jelszó kezelésével kapcsolatos esetleges károkért nem vállalunk felelősséget. Adatainak védelméről, kérjük, olvasd el az Adatvédelmi nyilatkozatot.

A sikeres regisztrációt követő első belépés után bármikor megtekintheted saját könyvespolcod. Személyes könyvespolcod (SAJÁTPOLC) az adataid, vásárlásaid, valamint az azokhoz tartozó visszaigazolásokat, számlamásolatokat és a Téged érdeklő, megjelölt, de még meg nem vásárolt e-könyvek, hangfelvételek stb. hivatkozásait tartalmazza (Kedvencek).

 

Fontos tudnivalók a letöltésről

A megvásárolt tartalmakra mutató hivatkozásokat a fizetést követően 30 napig találod meg Sajátpolcodon. (Hosszabbításért írj az info[kukac]multimediaplaza.com e-mailcímre.) A letöltés első elindításától számítva 72 óra áll rendelkezésedre a letöltés befejezéséhez. Felhívjuk figyelmed, hogy a zenei hangfelvételek letöltése a 72 órás határidőn belül egyszer engedélyezett. Egy e-könyv megvásárlása lehetőséget ad mindkét formátum (EPUB és MOBI) letöltésére.

Kérjük, a letöltés 72 órás ablakának zökkenőmentes kihasználása érdekében engedélyezd böngészőprogramodban a sütik (cookies) használatát.

Figyelem! Ajándékküldés esetén a vevő (ajándékozó) a vásárlásról kap visszaigazolást. A megajándékozott értesítő e-mailt kap, amely a letöltőablak hivatkozását tartalmazza. A letöltőablakban a vevő döntése szerint megjelenik e-mail-címe. A megajándékozott a fentiekkel azonos felhasználási feltételekkel töltheti le az ajándékba kapott fájlokat. A fájlok letöltéséről a vevő (ajándékozó) nem kap külön értesítést a Multimédiaplázától. (Részletes ismertető: Hogyan küldjek ajándékot?)

 

Fizetési módok és számlázás | dokumentum elejére

Kérjük, a vásárlás előtt olvasd el a Vásárlási útmutatót.

A honlapon kiválasztott, kosárba helyezett és megrendelt tartalmak vételárát internetes bankkártyás fizetéssel, banki előreutalással, PayPal használatával vagy a korábban megvásárolt, úgynevezett „virtuális letöltőkártya” egyenlegéből lehet kiegyenlíteni.

Kérjük, ha a vásárlásról hitelesített, nyomtatott áfás számlát igényelsz, e-mailben jelezd: info[kukac]multimediaplaza.com.

Bankkártyás fizetés

A megrendelés elküldésekor azonnali bankkártyás fizetés lehetséges a K&H Bank titkosítással védett internetes felületén keresztül (amely automatikusan megjelenik a megrendelés lezárásakor). Itt kell megadni a fizetés lebonyolításához szükséges adatokat (kártya száma, lejárata, azonosító száma) és jóváhagyni a tranzakciót. Bankkártyás fizetés esetén a vevő néhány percen belül megkapja a hozzáférést a megvásárolt fájlok letöltéséhez. A következő bankkártyák használhatók: VISA, VISA Electron, EC/MC (Eurocard/Mastercard), K&H edc/Maestro, OTP webkártya, JBC. (A bankkártyás fizetéshez szükséges, hogy a vevő számlavezető pénzintézete támogassa a fenti kártyákkal történő internetes fizetést.)
  A Kossuth Kiadó a K&H Bankkal fennálló szerződése alapján kijelenti, hogy a bankkártyás fizetésre vonatkozóan vállalja a tranzakciók titkos és biztonságos lebonyolítását. E szerződés alapján a vevő bankkártya- és bankszámla-adataihoz a rendszer működéséből következően sem a Kiadó, sem más harmadik személy nem fér hozzá.
Kérjük, a tranzakció azonnali jóváhagyásához ne zárd be a böngészőablakot, hanem a feltüntetett hivatkozásra kattintva térj vissza a Multimédiaplázába. Ellenkező esetben a tranzakció bank általi elfogadása 20 percet is igénybe vehet - s ennyivel később kezdheted meg a letöltést.

Banki átutalás

A banki átutalás előreutalást jelent: a vevő a megrendelés visszaigazolását követően a Kossuth Kiadó 10402166-49545453-55521012 számú bankszámlájára átutalja a vételár összegét. A Multimédiapláza azután ad hozzáférést a megrendelt képek letöltéséhez, miután a vételár összegét jóváírták ezen a bankszámlán.(IBAN: HU 66-1040-2166-4954-5453-5552-1012; BIC, SWIFT: OKHBHUHB)

PayPal

Rendszerünk átirányít a paypal.com-ra, ahol belépés után fizethetsz PayPal számládról. Kérjük, a fizetési művelet után várd meg, amíg a PayPal visszaléptet a Multimédiapláza oldalára. (A háttérben a tényleges fizetési tranzakció tovább is tarthat. A fizetési tranzakció lezárásáról e-mailben értesítünk.)

Virtuális Letöltőkártya

Lehetőséged van a feltölthető telefonkártya mintájára virtuális letöltőkártyát vásárolni portálunkon. A 3000, 6000 vagy 10000 Ft-os virtuális letöltőkártya megvásárlásának előnye, hogy kis összegű vásárlásnál nem kell a csekély fizetendő összeg miatt banki átutalást kezdeményezni vagy a bankkártyás fizetés procedúráján végigmenni: a vételárat levonjuk a kártya-egyenlegedből, melynek aktuális értékét bejelentkezés után a „kosár” felirat alatt, továbbá Sajátpolcodon láthatod.

A letöltőkártya ajándékba is megvásárolható, ehhez az „Ajándékba küldöm” gomb megnyomása után elegendő megadni a megajándékozott nevét és e-mailcímét. Rendszerünk a fizetést követően automatikusan létrehozza a névhez tartozó regisztrációt és kártyaegyenleget, és a hozzáféréshez szükséges információkat e-mailben elküldi a megajándékozónak, azaz a letöltőkártyát kifizető személynek.

Figyelem! A kártyának fizikai megjelenése nincs, tehát megvásárlása után kérésre nyomtatott számlát postázunk, de papír, plasztik vagy más jellegű kártyát nem. A letöltőkártya egyenlege a vásárlás évét követő naptári év december 31-én 24.00 óráig érvényes. Ezt követően az egyenleg aktuális értéke nem használható fel, és a Kossuth Kiadó a fel nem használt egyenleget nem téríti vissza.

Az eladó adatai:

Kossuth Kiadó ZRt.
1043 Budapest, Bocskai u. 26.
Postacím: 1325 Budapest, Pf. 401.
Adószám: 11524128-2-41
Cégbejegyzés száma: 01-10-043420
Bankszámlaszám: 10402166-49545453-55521012
IBAN nemzetközi számlaszám: HU 66-1040-2166-4954-5453-5552-1012
BIC, SWIFT: OKHBHUHB

 

Megrendelés lemondása | dokumentum elejére

Elküldött megrendelés csak abban az esetben mondható le, ha a vevő a megrendelt tartalmak egyikének letöltését sem kezdte meg. Megrendelés lemondása kizárólag írásban lehetséges az info[kukac]multimediaplaza.com e-mail-címre vagy a (1) 888-9102 faxszámra küldött levélben, a megrendelés azonosító számának megadásával. Egy megrendelés csak egészében mondható le. Például: ha az adott megrendelés hat különféle e-könyvet tartalmazott, a megrendelés lemondása mind a hat címre vonatkozik. A megrendelés lemondását követően a Multimédiapláza képviselője írásban értesíti a megrendelőt arról, hogy a megrendelést töröltük adatbázisunkból. Amennyiben a megrendeléshez kapcsolódó vételár kifizetése megtörtént, a kifizetett összeget visszautaljuk a vevőnek.

Jogi nyilatkozat

A Kossuth Kiadó, mint a www.multimediaplaza.com portál létrehozója, fenntartója és üzemeltetője, kijelenti, hogy a szerzői jogilag védett tartalmakat kizárólag a jogtulajdonosokkal kötött szerződések alapján forgalmazza, és garantálja e tartalmak jogtisztaságát. Az igazolhatóan a www.multimediaplaza.com oldalról, regisztrált vevő által letöltött tartalom esetében a portál fenntartója szavatolja, hogy harmadik személy nem lép fel jogdíj-igénnyel a vásárló irányában.

Adatvédelem | dokumentum elejére

A portál látogatói személyes és üzleti adatainak védelme a Kossuth Kiadó számára kiemelten fontos. A honlap fenntartójaként a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli és kizárólag a megrendelések teljesítéséhez használja fel; azokat semmilyen formában, sem egészben, sem részleteiben nem adja tovább harmadik fél részére. A weboldalunk használata közben szükséges személyes jellegű - azonosításra alkalmas - adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (2011.évi CXII. Törvény).

Adatgyűjtés és feldolgozás

Weboldalunk látogatása során webszerverünk kizárólag technikai információkat rögzít és tárol (IP cím, a weboldal, ahonnan meglátogatott minket, illetve amelyeket tőlünk meglátogatott, a látogatás időpontja, időtartama) ezek név nélkül kerülnek a rendszerünkbe, statisztikai célokból. Kizárólag a regisztráció során megadott személyes adatokat rögzítjük.

Adatgyűjtés és feldolgozás:

A regisztráció során csak olyan adatokat kell megadnod, amelyek feltétlenül szükségesek megrendelésed maradéktalan kiszolgálásához illetve az esetleges későbbi kapcsolattartáshoz (pl. reklamáció esetére).

Személyes adatok átadása harmadik fél számára:

Személyes adataid kizárólag online-bankkártyás fizetés esetén és kizárólag a tranzakciót lebonyolító bankhoz továbbítjuk, azonosítási céllal. Adattovábbítás a hatósági hivatalok felé csak a törvényi előírások keretében történhet.

Információ küldése, hírlevél:

Szeretnénk folyamatosan tájékoztatni a multimédiapláza újdonságairól és új szolgáltatásairól, ehhez a személyes adataid is felhasználjuk. Ehhez az első alkalommal írásban kérjük beleegyezésed.

Tájékoztatási törvény

  Jogodban áll a rólad tárolt személyes adatokat megismerni, ezt kérelem benyújtása esetén térítésmentesen biztosítjuk. A tévesen tárolt adatokat (pl. lakcím-, e-mailcím-változás) a kérésedre javítjuk.

 

Adatvédelem, adatbiztonság

A Kossuth Kiadó ZRt., mint a www.multimediaplaza.com portál fenntartója, megtette a szükséges technikai és szervezeti intézkedéseket, hogy a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat eltűnés, megsemmisülés, manipuláció és jogosulatlan hozzáférés ellen megvédje.

Adatvédelmi nyilatkozat | dokumentum elejére

A Kossuth Kiadó ZRt., mint a www.multimediaplaza.com fenntartója felelősséget vállal a fentiekben meghatározott adatvédelmi pontok betartására. Amennyiben további kérdéseid vannak, kérjük, fordulj informatikai szerkesztőségünkhöz! (info[kukac]multimediaplaza.com)