• KIADÓ:
  Helikon Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  240 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789634794622

A teremtés koronája

Karanténantológia

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Helikon Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  240 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9789634794622

Ennek a könyvnek az volt a munkacíme: Korona Expressz. Mert a koronavírus villámgyorsan érkezett az életünkbe, és gyorsvonati sebességgel változtatott meg szinte mindent.
Az írók is karanténba kerültek, igaz, ők addig is dolgozószobájukba zárva töltötték idejük jó részét. A járvány mindenkiben nyomott hagyott, mindenkinek megvan a maga a véleménye róla, mindenki a saját módján és eszközeivel dolgozta fel a traumát. Az írók például írással. Ültek a karanténon belüli karanténban, a dolgozószobájukban, és persze megírták a maguk sztorijait a COVID-19-ről. Naplóban, sci-fiben, novellában, tárcában… Van, akinek a száz évvel ezelőtti spanyolnátha jutott eszébe, másnak egy disztópia a korona harmadik vagy negyedik hullámáról, s persze volt olyan író is, aki már az apokalipszis mikéntjén tűnődött.
Mi ezeket az írásokat gyűjtöttük most össze egy karanténantológiába, a szerzők mind a kortárs magyar irodalom ismert és elismert szereplői. Reméljük, hogy ez a világ első és utolsó karanténantológiája!


A kötet szerzői:
Bartók Imre, Benedek Szabolcs, Berta Ádám, Csabai László, Cserna-Szabó András, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth László Imre, Horváth Viktor, Kácsor Zsolt, Karafiáth Orsolya, Keresztury Tibor, Kiss Noémi, Krusovszky Dénes, Lackfi János, Mán-Várhegyi Réka, Maros András, Molnár T. Eszter, Szécsi Noémi, Szvoren Edina, Totth Benedek, Zoltán Gábor

További ajánlatunk

Elutazás és hazatérés
borító: Elutazás és hazatérés>
3 199 Ft
A Tátra gyermekei
borító: A Tátra gyermekei>
3 099 Ft
Nagypapa túrázik
borító: Nagypapa túrázik>
1 800 Ft
A győri regény
borító: A győri regény>
3 500 Ft
Sötét jelek
borító: Sötét jelek>
2 590 Ft
TündérVölgy
borító: TündérVölgy>
1 990 Ft
A Testhez
borító: A Testhez>
1 700 Ft
Felhőfejes
borító: Felhőfejes>
650 Ft

Hasznos holmik