• FORDÍTOTTA:
  Rézműves László
 • EREDETI CÍM:
  Doctor Dogs – How Our Best Friends are Becoming Our Best Medicine
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  360 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634752967

Gyógyító kutyák

avagy legjobb barátaink a legjobb orvosaink

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Rézműves László
 • EREDETI CÍM:
  Doctor Dogs – How Our Best Friends are Becoming Our Best Medicine
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  360 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • ISBN:
  ISBN 9789634752967

A világon sokan számoltak már be arról, hogy kutyájuk mentette meg az életüket – aki azonban még nem került hasonló helyzetbe, hajlamos lehet fenntartásokkal kezelni az ilyesmit. Pedig ezek az okos, képzett és érzékeny állatok nemcsak balesetben vagy természeti katasztrófák idején sietnek gazdájuk segítségére, hanem akkor is, ha esetleg beteg.
Maria Goodavage olyan kutyákról ír könyvében, amelyek képesek felismerni a rákot vagy a Parkinson-kórt, figyelmeztetnek a közelgő epilepsziás rohamokra, a vércukorszint megugrására vagy leesésére és más, életveszélyes állapotokra. Dokumentált történeteken keresztül mutatja be, hogyan segítik a kutyák az autizmusban, skizofréniában, szorongásban, depresszióban szenvedőket. Megismerjük azokat a négylábúakat, amelyek pajzsként védenek bennünket az antibiotikumoknak ellenálló kórokozóktól, s talán katasztrofális kimenetelű járványokat akadályoznak meg.
A szerző tudományos kutatóintézetek színfalai mögé is elvezet bennünket, de olyan emberek életét is megismerhetjük könyvéből, akiknek egészsége hűséges és magasan képzett „kutya doktorukon” múlik. Szellemesen és elkötelezetten tárja elénk, hogyan válnak ezek a kivételes képességű állatok lelkes szövetségeseinkké a különféle testi és lelki betegségekkel vívott harcban.
A Gyógyító kutyák lebilincselő ismeretterjesztő mű – azonban érzelmileg sem hagyja olvasóját hidegen. Ha eddig esetleg nem voltál kutyarajongó, a könyv végére biztosan az leszel!

"Megnevettet, megríkat, és ellenállhatatlan vágyat ébreszt arra, hogy megöleld az első kutyát, amelyik szembejön veled. Ki tudja, egy nap talán a te életedet is egy „kutya doktor” menti meg!"
Dr. Marty Becker, „Amerika állatorvosa”, a Stresszoldás kutyáknak szerzője

"Ez a reményt adó mű ékes bizonyságát adja az ember és állat közötti kötelék erejének, amely a legfrissebb tudományos felfedezések tükrében még nagyobbnak tűnik, mint eddig hittük… Erre a könyvre a kutyák is maximális pontszámot adnának!"
Laura T. Coffey, a My Old Dog című bestseller szerzője


MARIA GOODAVAGE a USA Today újságírója volt, mielőtt megírta nagy sikerű, sikerlistás könyveit a katonákat, titkos ügynököket és beteg embereket segítő kutyákról. Számos televíziós show-műsor szereplője, a téma szakértője. Jelenleg San Franciscóban él, leghűségesebb társa Gus, egy labrador.

További ajánlatunk

Az állatok érzelmi élete
borító: Az állatok érzelmi élete>
2 799 Ft
Az emberi gén útja
borító: Az emberi gén útja>
3 299 Ft
A világ végei
borító: A világ végei>
3 299 Ft
A termőföldtől a tányérig
borító: A termőföldtől a tányérig>
2 099 Ft
Macskákkal suttogó
borító: Macskákkal suttogó>
2 999 Ft
Fejlődésbiológia I
borító: Fejlődésbiológia I>
1 650 Ft
Az állatok világa 2. kötet
borító: Az állatok világa 2. kötet>
490 Ft
Afrikai vadásznapló
borító: Afrikai vadásznapló>
990 Ft

Hasznos holmik