• KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  592 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156283047

A győri regény

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  592 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156283047

Szerelemről írni nehéz, főleg, ha halálosan és a feje búbjáig elmerül benne az ember, és elindul a legmélye felé. Milyen átélni ezt a megfoghatatlan minőséget, elmenni a végsőkig, majd szótlanul térdre rogyni? De ebben a regényben sokkal többről van szó, az ifjúság mámoráról, a gyönyörűségtől túlcsorduló pillanatokról, a levegő után kapkodásról, a korszakról, a válságról, amit mindenki átél, és míg néhányan csendesen izzanak, mások azonnal pernyévé égnek és szétszóródnak a levegőben.
Egy ember, látásmódjának megrendítő szépségével, gyengeségeivel, hibáival, kedvességével, derűjével, melankóliájával és őrületeivel együtt. Egy szerelem, amelyben lepkeszárnyak verdesnek, növényi kacsok fonódnak, galaktikus ködök és napkitörések kavarognak. Egy város, melynek térképe megelevenedik ebben a lüktető és szikrázó atmoszférában. Nincsen zug, ami kimaradna, lehetőségek és variációk bukkannak fel minden sarkon, minden hűs falban és nedves macskakőben.

Mészáros Urbán Szabó Gábor mesterien teremt hangulatot; ahogy haladunk a történetben, a valóság vibrálni kezd, és titkok lebegnek előttünk, amelyeknek akaratlanul is a nyomába eredünk. Már nem tudunk szabadulni ebből a különös és éteri világból, ami éppen olyan, mint amilyennek megszoktuk, csak épp olyasvalaki szemén át nézzük, aki jóval többet lát belőle, és aki ezt az univerzális, mindenben és mindenhol felismert sajgó szépséget olyan szelíden és gyengéden tárja elénk, hogy ettől szinte megtisztulunk.

További ajánlatunk

Emberség
borító: Emberség>
2 090 Ft
Hajózni kell, élni nem kell
borító: Hajózni kell, élni nem kell>
2 499 Ft
Nagypapa túrázik
borító: Nagypapa túrázik>
1 800 Ft
Leányregény
borító: Leányregény>
1 699 Ft
A Vége
borító: A Vége>
3 490 Ft
A szív segédigéi
borító: A szív segédigéi>
1 590 Ft
Halotti pompa
borító: Halotti pompa>
2 000 Ft
Ad abszurdum
borító: Ad abszurdum>
790 Ft

Hasznos holmik