• KIADÓ:
    Napkút Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    130 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2020
  • ISBN:
    ISBN 9786156283030

Mozaik

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Napkút Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    130 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2020
  • ISBN:
    ISBN 9786156283030

Csongor Andrea kisregénye új szerkezetet épít a formabontás szándéka nélkül. Velejéig hétköznapi, második házasságbeli problémákat dolgoz fel, és ezt sajátos, mindennapi kommunikációs műfajokat vegyítő stílusban teszi. Sms-ek, e-mailek, használati utasítások, bevásárlólisták, versek jelennek meg és keverednek a szövegben élő mozaikként, mintha ez az összetettség és kontrasztosság műfajként adná vissza magát a második házasságot. A sokszor humorral, mégis mindig érzékenyen megragadott csomópontokat a rövid fejezetek és a stílusbeli váltások teszik olvasmányossá.

A szereplőknek, két felnőttnek és hét gyermeknek egyenként és együtt is sajátságos világa van. A kisregény így rálátást kínál egy olyan életformára, amelyben egyre többen élünk, és amelyben próbálunk eligazodni, mozogni – váltakozó sikerrel. A mozaikházasságban alapvetően benne foglalt érdekellentétek hordozzák a mű feszültségét és bontják ki annak konfliktusát: egy recept vagy egy társasjáték leírása túlmutat az aktuális szituáción, annál mindig többet jelez.
A családtagok személyiségfejlődése, múltjuk szükségszerű feldolgozása folyamatosan halad előre a regényben, míg a rövid betétek egyre sebesebben sodorják őket egy elkerülhetetlen döntés felé. Nonna és Frigyes akár mögöttünk is állhatnak a pénztárnál, gyerekeik a mieink osztálytársai lehetnek – sem a történet, sem a magunk világában nem lehetünk közömbösek irántuk.

További ajánlatunk

Eszmélésem története
borító: Eszmélésem története>
3 299 Ft
Egyszer egy kutya
borító: Egyszer egy kutya>
2 599 Ft
A rózsalugas
borító: A rózsalugas>
2 590 Ft
Kamaramuzsika
borító: Kamaramuzsika>
1 600 Ft
Isten hozott
borító: Isten hozott>
2 390 Ft
Taligás
borító: Taligás>
2 390 Ft
A zisten fölvitte a dolgomat
borító: A zisten fölvitte a dolgomat>
1 190 Ft
Körkép 2014
borító: Körkép 2014>
1 750 Ft

Hasznos holmik