• KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  130 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156283030

Mozaik

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  130 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156283030

Csongor Andrea kisregénye új szerkezetet épít a formabontás szándéka nélkül. Velejéig hétköznapi, második házasságbeli problémákat dolgoz fel, és ezt sajátos, mindennapi kommunikációs műfajokat vegyítő stílusban teszi. Sms-ek, e-mailek, használati utasítások, bevásárlólisták, versek jelennek meg és keverednek a szövegben élő mozaikként, mintha ez az összetettség és kontrasztosság műfajként adná vissza magát a második házasságot. A sokszor humorral, mégis mindig érzékenyen megragadott csomópontokat a rövid fejezetek és a stílusbeli váltások teszik olvasmányossá.

A szereplőknek, két felnőttnek és hét gyermeknek egyenként és együtt is sajátságos világa van. A kisregény így rálátást kínál egy olyan életformára, amelyben egyre többen élünk, és amelyben próbálunk eligazodni, mozogni – váltakozó sikerrel. A mozaikházasságban alapvetően benne foglalt érdekellentétek hordozzák a mű feszültségét és bontják ki annak konfliktusát: egy recept vagy egy társasjáték leírása túlmutat az aktuális szituáción, annál mindig többet jelez.
A családtagok személyiségfejlődése, múltjuk szükségszerű feldolgozása folyamatosan halad előre a regényben, míg a rövid betétek egyre sebesebben sodorják őket egy elkerülhetetlen döntés felé. Nonna és Frigyes akár mögöttünk is állhatnak a pénztárnál, gyerekeik a mieink osztálytársai lehetnek – sem a történet, sem a magunk világában nem lehetünk közömbösek irántuk.

További ajánlatunk

Barbara - A végzet (1. kötet)
borító: Barbara - A végzet (1. kötet)>
4 299 Ft
Igen - (élni, olvasni, írni)
borító: Igen - (élni, olvasni, írni)>
2 399 Ft
Én. Én. Én. Én.
borító: Én. Én. Én. Én.>
1 800 Ft
Nyusziék
borító: Nyusziék>
2 999 Ft
Thaiföldi feleség 
borító: Thaiföldi feleség >
2 999 Ft
Ahol az ő lelke
borító: Ahol az ő lelke>
2 599 Ft
Tánciskola
borító: Tánciskola>
2 790 Ft
Kurgáni napló
borító: Kurgáni napló>
2 690 Ft

Hasznos holmik