• KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  130 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156283030

Mozaik

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Napkút Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  130 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2020
 • ISBN:
  ISBN 9786156283030

Csongor Andrea kisregénye új szerkezetet épít a formabontás szándéka nélkül. Velejéig hétköznapi, második házasságbeli problémákat dolgoz fel, és ezt sajátos, mindennapi kommunikációs műfajokat vegyítő stílusban teszi. Sms-ek, e-mailek, használati utasítások, bevásárlólisták, versek jelennek meg és keverednek a szövegben élő mozaikként, mintha ez az összetettség és kontrasztosság műfajként adná vissza magát a második házasságot. A sokszor humorral, mégis mindig érzékenyen megragadott csomópontokat a rövid fejezetek és a stílusbeli váltások teszik olvasmányossá.

A szereplőknek, két felnőttnek és hét gyermeknek egyenként és együtt is sajátságos világa van. A kisregény így rálátást kínál egy olyan életformára, amelyben egyre többen élünk, és amelyben próbálunk eligazodni, mozogni – váltakozó sikerrel. A mozaikházasságban alapvetően benne foglalt érdekellentétek hordozzák a mű feszültségét és bontják ki annak konfliktusát: egy recept vagy egy társasjáték leírása túlmutat az aktuális szituáción, annál mindig többet jelez.
A családtagok személyiségfejlődése, múltjuk szükségszerű feldolgozása folyamatosan halad előre a regényben, míg a rövid betétek egyre sebesebben sodorják őket egy elkerülhetetlen döntés felé. Nonna és Frigyes akár mögöttünk is állhatnak a pénztárnál, gyerekeik a mieink osztálytársai lehetnek – sem a történet, sem a magunk világában nem lehetünk közömbösek irántuk.

További ajánlatunk

Levelek nélkül
borító: Levelek nélkül>
3 799 Ft
Hamis profil
borító: Hamis profil>
2 999 Ft
Nyolcszáz utca gyalog
borító: Nyolcszáz utca gyalog>
1 999 Ft
Sötét jelek
borító: Sötét jelek>
2 590 Ft
Hasítás - Egy lemur vallomásai V.
borító: Hasítás - Egy lemur vallomásai V.>
1 990 Ft
Bólébál
borító: Bólébál>
1 690 Ft
A séta
borító: A séta>
1 390 Ft
77 pesti recept
borító: 77 pesti recept>
2 390 Ft

Hasznos holmik