• FORDÍTOTTA:
    Lázár A. Péter
  • EREDETI CÍM:
    Professor at Large
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2020
  • OLDALSZÁM:
    264 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634754350

Elszabadult professzor

Évek a Cornell Egyetemen

Olvass bele!
  • FORDÍTOTTA:
    Lázár A. Péter
  • EREDETI CÍM:
    Professor at Large
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2020
  • OLDALSZÁM:
    264 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634754350

És most valami egészen más… A főszereplő azonban ezúttal is az ismert brit komikus és színész, John Cleese, aki közel húsz éven át volt vendégprofesszor az egyik leghíresebb amerikai egyetemen, a Cornellen. A könyv fejezetei egytől egyig Cleese tanári köpenyéből bújtak elő: az előadásokat, beszélgetéseket, esszéket tartalmazó gyűjtemény felidézi Cleese tanári pályafutásának legjobb pillanatait, és hűen tükrözik a színész széles intellektuális érdeklődését.

Cleese professzor 1999-től kezdődően osztotta meg gondolatait a diákokkal és a civil érdeklődőkkel a forgatókönyvírástól kezdve a valláson át egészen az orvostudományig. A vezetésével zajló, hallatlanul népszerű workshopok, filmelemzések százakat vonzottak az egyetem előadótermeibe. Tartott prédikációt a Sage-kápolnában, narrátorként működött közre Prokofjev Péter és a farkas című szimfonikus meséjében, szemináriumokat tartott a forgatókönyvírásról, kutatókkal konzultált, előadott pszichológiáról, az emberiség fejlődéséről és az élet értelméről. Cleese tanár úr óráiból szemezgetve a kötetben helyet kapott a William Goldman forgatókönyvíróval folytatott beszélgetés, a kreatív gondolkodásról szóló előadás, illetve a Brian életét elemző elmélkedés, de olvashatunk az arcfelismerés nehézségeiről, a csoportdinamikáról és a hírnévről is.

A könyvben John Cleese nem csupán legendás humorát villantja fel: a szövegek mögött felsejlik a színész tudósi énje, az egész pályáját meghatározó szellemisége és intelligenciája. A filmekben régóta csodálhatjuk zsenijét – most megtudhatjuk, milyen lebilincselő tud lenni a katedrán is.


JOHN CLEESE komikus, színész, producer és rendező, a Cornell Egyetem vendég előadója. A Monty Python-csoporttal lett világhírű, később számos nagy sikerű televíziós sorozatban (Waczak szálló) és filmben (A hal neve: Wanda; James Bond: A világ nem elég; Harry Potter és a bölcsek köve) is játszott. A Cambridge-i Egyetemen szerzett jogi mesterdiplomát, és tiszteletbeli doktora a St. Andrews Egyetemnek, amelynek évekig rektora is volt.

További ajánlatunk

Netperces novellák
borító: Netperces novellák>
2 999 Ft
Édes a Bosszú Részvénytársaság
borító: Édes a Bosszú Részvénytársaság>
2 999 Ft
Felelős alkoholista
borító: Felelős alkoholista>
3 499 Ft
Beállás - Ponyvarákenrol
borító: Beállás - Ponyvarákenrol>
2 390 Ft
Családom és egyéb állatfajták
borító: Családom és egyéb állatfajták>
2 199 Ft
Rosie update
borító: Rosie update>
2 590 Ft
Bakker - azok a csodddálatos férfiak
borító: Bakker - azok a csodddálatos férfiak>
1 990 Ft
Ez micsoda, János?
borító: Ez micsoda, János?>
1 890 Ft

Hasznos holmik