• KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  300 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635431168

Mit tenne Frida Kahlo?

Kivételes nők, akik nem ismertek akadályt

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Athenaeum Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  300 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789635431168

Sorolj fel tíz tudóst, aki nő volt! És Marie Curie-t most nem dobhatod be...

Az megvan, hogy az első számítógépes algoritmust Byron lánya, Ada Lovelace alkotta meg? Vagy hogy Telkes Mária nem a két szép szeméről kapta a Napkirálynő becenevet? Mennyit tudsz Coco Chanel kihívásokkal teli életéről? Wollstonecraft, Earhart, Hopper - ismerősen csengő nevek?
A való élet szerencsére nem egy kvízműsor - de azért nem árt, ha tájékozottak vagyunk. Az elmúlt száz évben sok dolog megváltozott: közeledni kezdtek egymáshoz a nők és férfiak jogai, számos helyen kialakult az egyenlőségre törekvő szemlélet, de nem szabad elfelejtenünk, milyen hosszú és göröngyös utat jártak be a történelem nőalakjai - ahogyan azt sem: van még hova fejlődnünk.
A szerzőpáros időt és energiát nem kímélve kutatta fel a történelem olyan nőalakjait, akiket senki sem ültethetett a sarokba... Könyvük egyszerre inspiráció, ismeretterjesztő kézikönyv és tanácsadó kötet. Nagy szerencsénkre a szerzők a humort sem spórolták ki a történetekből, így remek társaság lehet borús napjainkra is.

A nők mindig is szenvedtek attól, hogy irreális testképnek kell megfelelniük, hogy megterheli őket a házimunka, hogy zaklatják és alulértékelik őket, vagy éppen kapcsolati problémákkal küzdenek. A lista végtelen. De fura módon erőt adhat az, hogy legyenek akár az ókori Egyiptomban, az Orosz Birodalom aranykorában, a Vadnyugaton vagy a világháborús Párizsban, ezek a különleges nők nagyon is hasonló tapasztalatokat szereztek.

További ajánlatunk

Orosz zsoldosok Putyin szolgálatában
borító: Orosz zsoldosok Putyin szolgálatában>
4 199 Ft
Bonntól Berlinig
borító: Bonntól Berlinig>
2 490 Ft
Új selyemutak
borító: Új selyemutak>
2 799 Ft
Második világháború
borító: Második világháború>
4 000 Ft
A keresztesek
borító: A keresztesek>
3 490 Ft
Attila
borító: Attila>
890 Ft
Hírhedt diktátorok végnapjai
borító: Hírhedt diktátorok végnapjai>
1 990 Ft
A kém neve Garbo
borító: A kém neve Garbo>
990 Ft

Hasznos holmik