• KIADÓ:
  Helikon Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  416 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634796794

A fordult szív

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Helikon Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • OLDALSZÁM:
  416 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634796794

A 19. század végén a kairói Ben Ezra zsinagógából egyedülálló dokumentumok gyűjteménye látott napvilágot, köztük egy rejtélyes levél, melyben Moniou rabbija egy prozelita asszony tragikus sorsáról számol be az első keresztes hadjárat időszakában.

Stefan Hertmans ebből a forrásból kiindulva írja meg regényét, amely egyszerre varázsol a középkorba, és vet fel mai erkölcsi kérdéseket. Egy normann származású keresztény nő beleszeret egy zsidó fiatalemberbe, és hátrahagyja egész addigi életét: vagyonát, nemesi nevét, hitbeli meggyőződését. Franciaországot átszelve a fiú családjához, Provence-ba menekülnek üldözőik elől, ám csak ideiglenesen lelnek menedékre – 1095-ben II. Orbán pápa háborút hirdet a Szentföld visszaszerzésére, fellángolnak a régóta izzó vallási ellentétek. A Moniou izraelita közösségét sújtó véres pogrom hatására a lány újabb viszontagságokkal teli utazásra kényszerül: ezúttal Jeruzsálem felé, hogy a keresztes hadakat követve visszaszerezze elrabolt gyermekeit.

Csaknem ezer évvel később az ő útját ismétli meg maga a szerző. Elbeszélésében a két messzi világ egymásra vetül, feltárva mindazt, ami az idők során megváltozott, és láthatóvá téve azt a keveset, ami megmaradt…
A fordult szív magával ragadó történet kiszolgáltatottságról és bátorságról, gyűlöletről és szeretetről – és mindenekelőtt az emlékezés fontosságáról.

További ajánlatunk

Nat Turner vallomásai
borító: Nat Turner vallomásai>
2 590 Ft
Lélekrablók
borító: Lélekrablók>
1 990 Ft
Mindig ez van
borító: Mindig ez van>
1 990 Ft
A tökéletes fiú
borító: A tökéletes fiú>
2 390 Ft
Ali és Ramazan
borító: Ali és Ramazan>
1 990 Ft
Briliáns barátnőm
borító: Briliáns barátnőm>
2 400 Ft
A telepi szentek élete
borító: A telepi szentek élete>
1 590 Ft
Büszkeség és balítélet
borító: Büszkeség és balítélet>
990 Ft

Hasznos holmik