• KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    368 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634338727

A bűnevő

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Libri Kiadó
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • OLDALSZÁM:
    368 oldal
  • ISBN:
    ISBN 9789634338727

A sötét, vérzivataros 16. századi Angliában a tizennégy éves árva May kenyérlopás miatt bíróság elé kerül. Az ítélet kegyetlen és megmásíthatatlan: mostantól bűnevő lesz. A társadalom páriája, megbélyegzett senki, akinek feladata, hogy meghallgassa a haldoklók bűnvallomásait, majd rituálisan elfogyassza koporsójuk mellett a vétkeiket szimbolizáló étkeket, ezzel biztosítva számukra a megváltást. Nem beszélhet senkivel, senki nem nézhet rá, nem érhet hozzá, némán kell hordoznia élete végéig mások magára vállalt bűneit.
A kétségbeesett lány egy idősebb bűnevő mellé csapódik, és hamar az udvari intrikák kellős közepén találja magát. Amikor társát elfogják és halálra kínozzák, May elhatározza, hogy kideríti az igazságot. Elszántságának az sem szab gátat, hogy egyedül van a hatalmasok ellen, hogy némaságra van ítélve, és hogy az idő is ellene dolgozik...
Megan Campisi történelmi fikciója brilliánsan ötvözi a disztópiák és a bűnügyi regények legizgalmasabb elemeit, May karaktere pedig az utóbbi idők egyik leginspirálóbb női karaktere, aki minden nehézség és megaláztatás ellenére erős tud maradni. Akik szerették A szolgálólány meséjét és A rózsa nevét, ebben a könyvben sem fognak csalódni.

Megan Campisi drámaíró, regényíró és tanár. Színdarabjait előadták Kínában, Franciaországban és az Egyesült Államokban. Tanulmányait a Yale Egyetemen és az École Internationale de Théâtre Jacques Lecoqon végezte. Családjával Brooklynban él.

További ajánlatunk

Vidd el a gyászom
borító: Vidd el a gyászom>
2 599 Ft
Levendulakék boldogság
borító: Levendulakék boldogság>
3 499 Ft
Az eltemetett óriás
borító: Az eltemetett óriás>
3 899 Ft
Csak a szél tudja
borító: Csak a szél tudja>
2 599 Ft
A kezdő
borító: A kezdő>
1 990 Ft
Furcsaság a fejemben
borító: Furcsaság a fejemben>
2 590 Ft
Majd’ kibújunk a bőrünkből
borító: Majd’ kibújunk a bőrünkből>
2 443 Ft
Quo vadis
borító: Quo vadis>
990 Ft

Hasznos holmik