• KIADÓ:
  Helikon
 • OLDALSZÁM:
  512 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634797531

Düledék palota

Klasszikus rémtörténetek

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Helikon
 • OLDALSZÁM:
  512 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2021
 • ISBN:
  ISBN 9789634797531

Ezek a rémtörténetek egytől egyig lebilincselő olvasmányok – a világirodalom halhatatlan angol és amerikai szerzőitől, akik az emberi félelem és a tudhatatlan tudás régióiba merészkedtek. A harminckét írást tartalmazó kötet igyekszik felmutatni ennek a fantasztikus irodalmi témának változatos gyöngyszemeit, melyeket olyan alkotók hagyományoztak ránk a XVIII. század óta, mint Byron, Dickens, Poe, Kipling, Doyle, Stoker vagy Lovecraft. A kezdeti kliséktől – csörgő láncok, kripták és kastélyok, csontvázak és boszorkányság – az emberi lélek mélyrétegeit boncoló, félelmeink okát inkább belül, mintsem külső tényezőkben kereső, vagy éppen a transzcendens borzalom megragadhatatlanságát firtató rémnovellákig jutunk.
Olyan nők és férfiak remekművei ezek, akik ékes bizonyítékát nyújtják annak, hogy ez a mindig is populáris műfaj – mely manapság sokkal inkább a mozgóképben éli virágkorát –, lényegében a szerzői tehetségnek van kiszolgáltatva. És amennyiben egy-egy zseni késztetést érez a műveléséhez, nemcsak hogy a legolvasmányosabb alkotások kerülnek ki a keze alól, de ezek a művek egyben a szórakoztatás fantasztikus képessége mellett képesek felvonultatÍni az összes erényt, amit csak a legnagyszerűbb irodalomtól várhatunk el.

A kötetben szereplő írások fordítói: Széky János, László Balázs, Nagy Gergely, Bart István, Galamb Zoltán, Kászonyi Ágota, Bényei Tamás, Rakovszky Zsuzsa, Jónás János, Polyák Béla, Totth Benedek, Kabdebó Flórián, Nádasdy Ádám.

További ajánlatunk

Veszedelmes viszonyok
borító: Veszedelmes viszonyok>
2 799 Ft
Odakint a sötétség
borító: Odakint a sötétség>
2 290 Ft
Mielőtt a kávé kihűl
borító: Mielőtt a kávé kihűl>
1 890 Ft
Egyetlen gyermek
borító: Egyetlen gyermek>
2 590 Ft
Rossz kezdet
borító: Rossz kezdet>
2 890 Ft
Jelenetek M. életéből
borító: Jelenetek M. életéből>
1 100 Ft
Magányos farkas
borító: Magányos farkas>
2 790 Ft
A szerelemről
borító: A szerelemről>
1 200 Ft

Hasznos holmik