• KIADÓ:
    Helikon
  • OLDALSZÁM:
    512 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • ISBN:
    ISBN 9789634797531

Düledék palota

Klasszikus rémtörténetek

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Helikon
  • OLDALSZÁM:
    512 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • ISBN:
    ISBN 9789634797531

Ezek a rémtörténetek egytől egyig lebilincselő olvasmányok – a világirodalom halhatatlan angol és amerikai szerzőitől, akik az emberi félelem és a tudhatatlan tudás régióiba merészkedtek. A harminckét írást tartalmazó kötet igyekszik felmutatni ennek a fantasztikus irodalmi témának változatos gyöngyszemeit, melyeket olyan alkotók hagyományoztak ránk a XVIII. század óta, mint Byron, Dickens, Poe, Kipling, Doyle, Stoker vagy Lovecraft. A kezdeti kliséktől – csörgő láncok, kripták és kastélyok, csontvázak és boszorkányság – az emberi lélek mélyrétegeit boncoló, félelmeink okát inkább belül, mintsem külső tényezőkben kereső, vagy éppen a transzcendens borzalom megragadhatatlanságát firtató rémnovellákig jutunk.
Olyan nők és férfiak remekművei ezek, akik ékes bizonyítékát nyújtják annak, hogy ez a mindig is populáris műfaj – mely manapság sokkal inkább a mozgóképben éli virágkorát –, lényegében a szerzői tehetségnek van kiszolgáltatva. És amennyiben egy-egy zseni késztetést érez a műveléséhez, nemcsak hogy a legolvasmányosabb alkotások kerülnek ki a keze alól, de ezek a művek egyben a szórakoztatás fantasztikus képessége mellett képesek felvonultatÍni az összes erényt, amit csak a legnagyszerűbb irodalomtól várhatunk el.

A kötetben szereplő írások fordítói: Széky János, László Balázs, Nagy Gergely, Bart István, Galamb Zoltán, Kászonyi Ágota, Bényei Tamás, Rakovszky Zsuzsa, Jónás János, Polyák Béla, Totth Benedek, Kabdebó Flórián, Nádasdy Ádám.

További ajánlatunk

Gomolygás – Egy író útja
borító: Gomolygás – Egy író útja>
3 599 Ft
Itthon
borító: Itthon>
3 499 Ft
A pofon
borító: A pofon>
1 790 Ft
Alef
borító: Alef>
1 990 Ft
A kezdő
borító: A kezdő>
1 990 Ft
Éj anyánk
borító: Éj anyánk>
1 990 Ft
Stoner
borító: Stoner>
2 340 Ft
Tiszta fény
borító: Tiszta fény>
1 990 Ft

Hasznos holmik