• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789634754817

A Danaida

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789634754817

A mitológiabeli Danaosz király leányai a nászéjszakájukon meggyilkolják férjüket, akikhez akaratuk ellenére kényszerítették hozzá őket. A Danaidáknak büntetésből az idők végezetéig lyukas hordóba kell vizet merniük az alvilágban.

Vajon kit ölt meg Csándy Katalin könyvtáros? Súlyos bűnt kellett elkövetnie, mert mintha átok ülne rajta. Bármibe fog, az kudarcra van ítélve, bárkit szeret, azt előbb-utóbb elveszti. Talán azért bűnhődik, mert kamaszkorában imádott féltestvére, Dániel kedvéért elárulta az apját? Vagy mert önző férje, Elek miatt cserben hagyta Nórát, főnökét a könyvtárban? Netán egy szégyenteljesnek megélt szerelmi viszony miatt sújt le rá az istenek haragja?

Pedig Katalin lelkiismeretes, jó szándékú, tisztességes. Ám hasztalan igyekszik, nem találja helyét a világban. Nem is találhatja, mert valójában a világtól elzárkózva él, csak önmagára és legszűkebb környezetére figyel, beleveszve a mindennapok kicsinyes gondjaiba. Élete úgy folyik ki az ujjai közül, mint lyukas hordóból a víz. Csándy Katalin önmagát öli meg, apránként, nap mint nap, amikor kiengedi kezéből saját sorsa irányítását.

Szabó Magda lenyűgöző lélektani pontossággal és érzékletességgel megírt fejlődésregénye figyelmeztetés mindazoknak, akik kényelmességből, nemtörődömségből, gyengeségből semmit sem tesznek önmagukért és a világért.

Az utóbbi idők legnagyobb élménye volt számomra újraolvasni Csándy Katalin történetét. Más szemmel látni, átértékelni az ifjúkori dühöt, amit a hősnő tehetetlensége miatt éreztem évtizedekkel ezelőtt. Megbocsátani neki. Felfedezni az érdektelenség és a közöny finom takarása mögött, hogy amiért érdemes ezen a világon létezni, az a szeretet. A szeretet, amit Szabó Magda finoman, óvatosan, olykor szégyellősen tár elénk.

PÉTERFY-NOVÁK ÉVA

További ajánlatunk

Sherlock Holmes Nyárligeten
borító: Sherlock Holmes Nyárligeten>
2 799 Ft
Sánta kutya (Egy élet)
borító: Sánta kutya (Egy élet)>
3 799 Ft
Csirkejáték
borító: Csirkejáték>
1 399 Ft
Férfiidők lányregénye
borító: Férfiidők lányregénye>
2 490 Ft
Évszakhoz képest hűvösebb
borító: Évszakhoz képest hűvösebb>
1 999 Ft
A halászó macska uccája
borító: A halászó macska uccája>
1 990 Ft
A fehér király
borító: A fehér király>
3 490 Ft
Jonathan Swift éjszakái
borító: Jonathan Swift éjszakái>
640 Ft

Hasznos holmik