• FORDÍTOTTA:
  Illés Róbert
 • EREDETI CÍM:
  Perfidia
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  753 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
 • ISBN:
  ISBN 9789634754855

Perfídia

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Illés Róbert
 • EREDETI CÍM:
  Perfidia
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  753 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
 • ISBN:
  ISBN 9789634754855

1941. december 6. Amerika a második világháború küszöbén áll. A béke reménye végképp szertefoszlik, amikor japán repülőgépek bombázzák Pearl Harbort. Los Angeles sokáig biztonságos menedéket nyújtott az Amerikába áttelepült első és második generációs japánoknak – de a háború kitörésével fellobban a gyűlölet lángja, és megkezdődik a japánok internálása.

Brutális kegyetlenséggel meggyilkolnak egy japán családot Pearl Harbor előestéjén. A gyilkosság három férfit és egy nőt idéz meg a háborús lázban égő városból. William H. Parker a Los Angeles-i Rendőrség századosa. Parker rendkívül tehetséges, könyörtelenül ambiciózus, alkoholista és bizonytalan ideológiák megszállottja. Legnagyobb riválisa Dudley Smith őrmester – ír származású, az IRA egykori katonája, aki igyekszik hasznot húzni a háború kitöréséből. Hideo Asida rendőrségi helyszínelő, az egyetlen japán a Los Angeles-i Rendőrség állományában. Kay Lake huszonegy éves dilettáns, aki ki van éhezve a kalandra és az izgalomra. A nyomozás egymás mellé sodorja négyüket, és örökre megváltoztatja mindnyájuk életét. A bűncselekmény politikai vihart kavar, amely választás elé állítja őket, és átértékeli egymáshoz fűződő viszonyukat – elvtársak, riválisok, szeretők, a történelem bábjai.

A Perfídia lenyűgöző regény. Olyan nézőpontból mutatja be a második világháborút, ahonnan még soha nem láttuk, James Ellroy pedig úgy ír Los Angelesről, ahogyan még egyetlen korábbi művében sem. Kirándulásra invitál bennünket a szakadék szélére, ahol tanúi lehetünk Amerika nagyhatalommá válásának. A Perfídia ezt a pillanatot ragadja meg félelmetes erővel. Egy bűnügy megoldására hívja az olvasót, és cserébe megmagyarázza a háború mibenlétét.

James Ellroy 1948-ban született Los Angelesben. Ő a szerzője az L.A. Quartetnek – Fekete Dália, A nagy sehol, Szigorúan bizalmas és Fehér jazz – és az Underworld U.S.A. trilógiának – Amerikai tabló, Az élet ára és Blood’s A Rover. Ez a hét regény számos díjat nyert, és nemzetközi bestsellerekké váltak.

A Perfídia a második L.A. Quartet első kötete, amelyben Ellroy a második világháború Los Angelesét rajzolja meg. Kibővített sorozata példa nélkül álló vállalkozás. Ellroy az eredeti kvartett és trilógia szereplőinek életét mutatja be lényegesen fiatalabb emberként.

Ellroy jelenleg Los Angelesben él.

További ajánlatunk

Kísértetkastély a Kárpátokban
borító: Kísértetkastély a Kárpátokban>
2 390 Ft
Szíve helyén sötétség
borító: Szíve helyén sötétség>
3 780 Ft
Ne engedj el!
borító: Ne engedj el!>
2 999 Ft
A fantom
borító: A fantom>
690 Ft
Nincs menedék
borító: Nincs menedék>
2 590 Ft
Miért nem szóltak Evansnek?
borító: Miért nem szóltak Evansnek?>
1 790 Ft
Matto birodalma
borító: Matto birodalma>
1 600 Ft
Villámfiúk
borító: Villámfiúk>
2 490 Ft

Hasznos holmik