• FORDÍTOTTA:
  Farkas Veronika
 • EREDETI CÍM:
  The myth of the ADHD child
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  392 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789634755104

Tényleg ADHD-s a gyerekem?

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Farkas Veronika
 • EREDETI CÍM:
  The myth of the ADHD child
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  392 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • ISBN:
  ISBN 9789634755104

Az elmúlt évtizedekben rendkívül megnőtt a figyelemzavarral, hiperaktivitással, ADHD-val diagnosztizált és kezelt gyerekek száma a világban. Vajon mi áll ennek az ugrásszerű növekedésnek a hátterében? Valóban járványszerűen terjedő betegséggel van dolgunk? Vagy sokszor egyszerűen csak rásütik az ADHD bélyegét az örökmozgó, rosszcsont gyerekekre? Mit tehetnek az aggódó szülők, akik szívük szerint a gyógyszerezés helyett más eszközt választanának?

Thomas Armstrong, a téma világszerte elismert szakértője, könyvében a jelenség valódi okait kutatja, és bemutatja, milyen társadalmi-kulturális változások vezettek a világméretű „ADHD-járványhoz” – vagy amit annak neveznek.

Legfőképpen nem hagyjuk, hogy a gyerekek valóban gyerekek legyenek. A négy és tizennyolc év közöttiek egyre kevesebbet mozognak, játszanak, egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, viszont többet ülnek számítógép előtt, vagy néznek szorongást keltő műsorokat. A fiúkat nem engedjük fiúsan viselkedni. Idő előtt elkezdjük a gyerekeket követelményekkel nyomasztani, és túl magasra tesszük a mércét: inkább a gyerekek fogyatékosságaira és nem az erősségeire összpontosítunk. Közben a szülők egyre stresszesebb életet élnek, amiből a családok, a gyerekek is kiveszik a részüket.

Számos ok vezethet tehát a figyelemzavar, az ADHD tüneteinek megjelenéséhez. Kezelésükben Armstrong körültekintésre int, gyógyszerek helyett elsősorban viselkedésterápiát ajánl. Könyve 101 kipróbált módszert ír le, amelyek látványos javulást eredményezhetnek a mindennapokban. A Tényleg ADHD-s a gyermekem? inspiráló útmutató szülőknek, tanároknak, hogy segítséget nyújthassanak a gyerekek összpontosítási és magatartásproblémáinak leküzdésében, és sikeresnek, boldognak láthassák őket az iskolában és az életben egyaránt.

THOMAS ARMSTRONG, PH.D., pszichológus, tanár, író, az American Institute for Learning and Human Development vezetője. Fő szakterülete a tanulás és az oktatás. Eddig tizenhat könyvet publikált összesen több mint egymillió példányban, melyeket huszonhat különböző nyelvre fordítottak le. Tudományos munkásságát szerte a világon elismerik, könyvei sok-sok szülőnek és pedagógusnak nyújtanak segítséget. Kaliforniában él és dolgozik.

További ajánlatunk

A Z generáció médiahasználata
borító: A Z generáció médiahasználata>
2 799 Ft
Életünk mellékszereplői
borító: Életünk mellékszereplői>
2 490 Ft
A lélek ereje
borító: A lélek ereje>
2 490 Ft
Szex és lájk és közösségi média
borító: Szex és lájk és közösségi média>
1 990 Ft
Biztos, hogy így van?!
borító: Biztos, hogy így van?!>
3 970 Ft
Minden nap a te napod – A sikeres hétköznapok pszichológiája
borító: Minden nap a te napod – A sikeres hétköznapok pszichológiája>
2 590 Ft
Jézus és a rock and roll
borító: Jézus és a rock and roll>
2 390 Ft
Mindig más tehet róla
borító: Mindig más tehet róla>
1 390 Ft

Hasznos holmik