• FORDÍTOTTA:
    Ballai Mária
  • EREDETI CÍM:
    The Invisible Life of Addie LaRue
  • KIADÓ:
    Agave Könyvek
  • OLDALSZÁM:
    608 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • ISBN:
    ISBN 9789634199625

Addie LaRue láthatatlan élete

Olvass bele!
  • FORDÍTOTTA:
    Ballai Mária
  • EREDETI CÍM:
    The Invisible Life of Addie LaRue
  • KIADÓ:
    Agave Könyvek
  • OLDALSZÁM:
    608 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2021
  • ISBN:
    ISBN 9789634199625

2020 legnagyobb fantasy bestsellere! Több mint 200.000 eladott példány az USA-ban!

Egy élet, amire senki nem fog emlékezni. Egy történet, amit soha nem felejtünk el.

Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa az ördög, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.

Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.

A könyvről mondták:

"Addie LaRue arra kárhoztatott, hogy mindenki elfelejtse, ennek ellenére ellenállhatatlanul felejthetetlen karakter, és története a valószerűtlen halhatatlanság legélvezetesebb meséje."
Neil Gaiman

"Az Addie LaRue láthatatlan élete egy olyan könyv, ami tökéletes egyensúlyt teremt a sötétség és a fény, a mítosz és a valóság között. Ironikus, de felejthetetlen."
Alix E. Harrow

"Victoria Schwab egy évszázadokon átívelő, szédítő, kaleidoszkópszerű kalandra visz minket, amely tele van szeretettel, veszteséggel, művészettel és háborúval – közben ezernyi apró, varázslatos pillanattal kápráztatja el az érzékszerveinket. Az Addie LaRue láthatatlan élete éppúgy a hatása alá fogja vonni az olvasókat, mint a hősnőt a fausti alkuja. A regényben gyorsan követik egymást a fordulatok, és hol összetörik az olvasó szívét, hol örömmámorban úsztatják az igazán remek és elvetemült fondorlatok miatt."
Naomi Novik

"Annyira elmerültem benne, hogy teljesen megfeledkeztem a való világról."
Jodie Picoult

"Schwab története szívet melengető és magával ragadó. A múltban játszódó részek azt a benyomást keltik, mintha gyertyafénynél olvasnánk őket... A könyv nem más, mint egy utalás arra, hogy a nőket kitörölték a feljegyzett történelemből. Ez az utalás azonban olyan finom, hogy szinte fel sem tűnik. Addie LaRue egy metafora, egy nő, aki szó szerint azért küzd, hogy észrevegyék, miközben éli a saját életét. Végig szurkoltam neki."
New York Times Book Review

"Az utóbbi idők egyik legösztönzőbb, legellenállhatatlanabb és legelbűvölőbb regénye."
Washington Post

"Egy életmű csúcsa... Átható, lírai próza, erkölcsi szempontból összetett, elbűvölő szereplők, egyedi mágia teljesen újszerű köntösben. Minden bizonnyal örök kedvenc lesz... Meghazudtolja a műfajokat, keveri a romantikát a történelemmel, a fantasyt a borzalmakkal, és különböző korokon ível át. Egy fiatal (és valójában nagyon idős) nőről szól, aki hol felülmúlja a halandókat, hol alulmarad velük szemben... romantikus, nagyra törő, kihívóan és határozottan reményteli történet. Egyszerre nagyszabású és bensőséges, olvasása közben felmerül a kérdés, hogy mi a művészet... Schwab a műfaj egyik legtehetségesebb írója... A könyv őszintén szólva bravúros és ámulatba ejtő."
Tor.com

További ajánlatunk

A rózsák trónja
borító: A rózsák trónja>
4 499 Ft
A hazugság tézisei
borító: A hazugság tézisei>
2 490 Ft
Angyalok rettentő bukása
borító: Angyalok rettentő bukása>
3 280 Ft
Finale
borító: Finale>
2 799 Ft
Raziel 2.
borító: Raziel 2.>
2 799 Ft
Viharidő
borító: Viharidő>
2 490 Ft
Elveszett Gondvána
borító: Elveszett Gondvána>
2 490 Ft
Nostraden csillaga
borító: Nostraden csillaga>
1 290 Ft

Hasznos holmik