A kártevő

Olvass bele!

A klímakatasztrófa - amelyről rég tudjuk, hogy eljön egyszer - beköszönt. A túlélésért küzdő kis falu lakói magukon tapasztalják meg, milyen félelmekkel kell szembesülniük a puszta fizikai lét gyötrelmein túl. Milyen kérdéseket kell megválaszolniuk? Az autokratikus berendezkedés szükségszerűen tévút-e? Fel kell-e áldozni a racionalitás oltárán a hitet vagy épp hamis isten dicsőítése célravezető egy sötét, fagyos korban? 
A gyülekező kérdések összeroppantják a közösséget és morális szakadékba löki a túlélőket. Létezik kiút? Eljön-e bárki, aki megmenthetné lelkeiket? 
A történet erre ad válaszokat úgy, hogy újabb kérdéseket feszeget. 


Meddig ember az ember és mikor válik állattá? A vallás elvetése a nagyobb bűn vagy az emberek félelmeinek kihasználása vallásos köntösbe bújtatva? A demokrácia elbukik a diktatúrával való megmérettetéskor, ha a körülmények szélsőségesekké lesznek? 
A Golf-áramlat leállta után az eurázsiai kontinens eljegesedik, beköszönt egy újabb jégkorszak. A zűrzavar, a dél fele tartó migráció, az élet-halál harc sok túlélőt kiforgat emberi mivoltából. Valahol, a Dinári-hegységtől nyugatra egy kevert nációjú falu próbálja túlélni a mindennapokat, bízva benne, hogy valaha visszatér a régi világ. A falu amúgy sem veszélytelen életét bolygatja fel a jövevény, amiről azt sem tudni, hogy ember, állat vagy valami más. A végsőkig legyöngült, éhező emberek az ismeretlen fenyegetéssel való szembenállás közben más-más utakat járnak be. A moralitás erodálódik, a hisztéria lételemmé lesz. Vajon sikerül-e visszaszerezni azt, amiért érdemes túlélni vagy a túlélésért odadobjuk mindenünket? 

További ajánlatunk

Az Új Világ gyermekei és más történetek
borító: Az Új Világ gyermekei és más történetek>
2 480 Ft
Felelőtlen próféta
borító: Felelőtlen próféta>
1 499 Ft
Elválaszt a sors
borító: Elválaszt a sors>
1 990 Ft
Az ezredik emelet
borító: Az ezredik emelet>
2 590 Ft
Égtörés
borító: Égtörés>
2 490 Ft
Hyperion
borító: Hyperion>
2 380 Ft
Várjuk a tavalyi évet
borító: Várjuk a tavalyi évet>
1 980 Ft
Mária-fegyver
borító: Mária-fegyver>
1 200 Ft

Hasznos holmik