• ISBN:
  9789635315581
 • KIADÓ:
  Ludovika
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • OLDALSZÁM:
  624
 • SZERZŐ:
  Fenyvesi Csaba, Herke Csongor, Tremmel Flórián

Kriminalisztika

Tankönyv és atlasz

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789635315581
 • KIADÓ:
  Ludovika
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • OLDALSZÁM:
  624
 • SZERZŐ:
  Fenyvesi Csaba, Herke Csongor, Tremmel Flórián

Az elmúlt évtizedekben bekövetkezett tudományos fejlődés jelentős kihatással volt a nyomozással összefüggő eszközökre és módszerekre is. A magyar és külhoni ismeretek folyamatosan bővülő tárháza olyannyira kitágult és átalakult, hogy kívánatossá vált egy széles spektrumú, friss szellemű nyomozási útmutató, egy modern tudományelméleti összefoglaló a krimináltechnika és a krimináltaktika körében.
A tankönyv három fő részből áll. Az első a kriminalisztikai alapvetéseket, legfőképpen a kriminalisztika fogalmát, tudományági kapcsolódásait, történetét, elveit, szakirodalmát tartalmazza. Ezt követi a krimináltechnikai fejezetek csoportja, amely – felfogásunk szerint objektivitása és egyre erőteljesebbé váló, dinamikusan fejlődő szerepe miatt – prioritást élvez a harmadik fő részben megfogalmazott és – több szubjektív elemet tartalmazó, ugyanakkor a gyakorlatban sokszor eredményes, háttérbe nem szorítható – krimináltaktikai módszerekkel szemben. Ezen rész utolsó fejezetében (mintegy összefoglalás helyett) rámutatunk a gyakorlatban előforduló kriminalisztikai hibákra, a tudományág nemzetközi tendenciáira, a jövőbeli fejlesztési lehetőségekre, a várható elmozdulási irányokra.
Reményeink szerint a kötet nemcsak a joghallgatóknak, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákjainak jelent majd hasznos olvasmányt tanulmányaik során, hanem nyomozási „zsinórmértékünket” jó szívvel fogadják és forgatják majd a gyakorló jogalkalmazók, a praxist folytató bűnüldözők, bírák, ügyészek, ügyvédek, büntetés-végrehajtási alkalmazottak, a biztonsági szférában dolgozók és az elméleti kutatók, egyetemi oktatók is – végső soron pedig minden múltfürkésző, valóságfeltáró, igazságkereső olvasó.

További ajánlatunk

Környezetvédelem
borító: Környezetvédelem>
2 064 Ft
Bűnügyi szolgálati ismeretek
borító: Bűnügyi szolgálati ismeretek>
1 937 Ft
Az Európai Unió szakpolitikai rendszere
borító: Az Európai Unió szakpolitikai rendszere>
2 905 Ft
Az európai jog 21. századi kihívásai
borító: Az európai jog 21. századi kihívásai>
1 746 Ft
Támpontok az állatkínzás nyomozásához
borító: Támpontok az állatkínzás nyomozásához>
1 588 Ft
Magyary Zoltán összes munkái (1923)
borító: Magyary Zoltán összes munkái (1923)>
1 899 Ft
A jogállamiság jogelmélete
borító: A jogállamiság jogelmélete>
1 500 Ft
From Victimhood to Citizenship
borító: From Victimhood to Citizenship>
750 Ft

Hasznos holmik