• EREDETI CÍM:
  Powers and Thrones: A New History of the Middle Ages 1.
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  420 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • ISBN:
  ISBN 9789635449743
apple store link google play link

Birodalmak és trónok

A Római Birodalomtól a Jeruzsálemi Királyságig - A középkor új története

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Powers and Thrones: A New History of the Middle Ages 1.
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  420 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2022
 • ISBN:
  ISBN 9789635449743
apple store link google play link

„Dan Jones kétkötetes műve egy lebilincselő, informatív és szórakoztató olvasmány a távoli múltról. Az egész középkori történelem itt van, szépen, érthetően elbeszélve. A könyv egész birodalmakat mutat be, helyet adva a kulcsemberek intim portréinak, sőt néhány versnek is." - Wall Street Journal

Egy élénk történelmi tabló. Minden fontosabb témát sikerült bemutatnia. Ahogy a puzzle darabjai a helyükre kerülnek, fokozatosan megjelenik a modern világ. A könyvek a világtörténelem egy lényeges korszakának történeteit mesélik el ügyesen és stílusosan." - New York Times

A New York Times bestseller-írója a középkori világ epikus történetével tér vissza – egy olyan korszak gazdag és bonyolult újraértékelésével, amelynek örökségével és tanulságaival ma is élünk.

Amikor 410-ben a barbárok kifosztották és lerombolták Rómát, az egy korszak végét jelezte – és egy ezeréves mélyreható átalakulás kezdetét. 

A kétkötetes mű a feltörekvő Európán, a késő ókori világ nagy fővárosain, valamint az iszlám nyugat befolyásos városain keresztül kalauzolja el olvasóit, és az első európai utazásokban elérik az amerikai kontinenst is.

A középkori világot azok a nagy erők kovácsolták össze, amelyek ma is foglalkoztatnak bennünket: klímaváltozás, járványos betegségek, tömeges migráció és technológiai forradalmak. Ekkor alakultak ki a nagy európai nemzetiségek; amikor az alapvető nyugati jog- és kormányzási rendszereket kodifikálták; amikor a keresztény egyházak a nyugati közerkölcs nagyhatalmú intézményeiként és szabályozóiként léptek fel; és amikor a művészet, az építészet, a filozófiai kutatások és a tudományos találmányok hatalmas, forradalmi változások időszakain mentek keresztül.

A Nyugat egy birodalom romjain épült újjá, a válság és az összeomlás állapotából emelkedett ki, hogy uralja a világot. Az emberi élet és tevékenység minden szférája átalakult az igazi Trónok harca által lefedett ezer év alatt. Miközben saját évezredünk kritikus fordulópontja előtt állunk, Dan Jones megmutatja, hogyan jutottunk el idáig.

További ajánlatunk

Nagy Sándor - A hódító
borító: Nagy Sándor - A hódító>
3 590 Ft
Joseph Fouché emlékiratai
borító: Joseph Fouché emlékiratai>
1 990 Ft
A hódító Róma
borító: A hódító Róma>
2 590 Ft
Hitler
borító: Hitler>
2 990 Ft
A legsötétebb óra
borító: A legsötétebb óra>
1 980 Ft
A Bin Laden-akció
borító: A Bin Laden-akció>
2 390 Ft
A valódi James Bond
borító: A valódi James Bond>
1 420 Ft
A remény hónapjai…
borító: A remény hónapjai…>
1 790 Ft

Hasznos holmik