Gyilkosság a magyar követségen

Olvass bele!

Kósa Henriket, a moszkvai magyar nagykövetség második emberét holtan találják Kutuzov sugárúti lakásában. Tizenhat késszúrással ölték meg, és a nyomozás heteken át semmi mást nem tud kideríteni, mint azt, hogy a fiatal, jóképű és facér magyar diplomata tucatszámra és válogatás nélkül fogyasztotta a különböző korosztályhoz tartozó és családi állapotú orosz és magyar hölgyeket.
A Moszkvába küldött magyar nyomozótiszt és orosz társa egyaránt arra gyanakodnak, hogy a nőfaló diplomata halála is valamelyik gáláns kapcsolatával függhet össze, de hogy valójában mi történt és hogyan, az csak a könyv utolsó oldalain derül ki.
A gyilkosság elkövetőjének keresése közben megismerkedünk a korabeli moszkvai diplomáciai és politikai élet, valamint a magyar külpolitika  mindazon visszásságaival és különcségeivel, melyekről csakis ez a fenomenális emlékezőtehetségű és kimeríthetetlen fantáziájú szerző – maga is volt tudósító – képes hiteles és így, évtizedek távlatából már kifejezetten kacagtató korrajzot készíteni. A szórakoztató bűnügyi történet eközben az úgynevezett  “létező szocializmus” remek szatírájává bővül.

További ajánlatunk

Csak egy lövés
borító: Csak egy lövés>
2 599 Ft
Szabadulószoba - A K. É. Z. második esete
borító: Szabadulószoba - A K. É. Z. második esete>
2 799 Ft
Elrabolt az apám
borító: Elrabolt az apám>
2 799 Ft
55
borító: 55>
2 799 Ft
Egy perccel éjfél előtt
borító: Egy perccel éjfél előtt>
2 799 Ft
A barna ruhás férfi
borító: A barna ruhás férfi>
1 999 Ft
Egy csibész naplója
borító: Egy csibész naplója>
2 499 Ft
Az elviselhetetlen ellentmondás
borító: Az elviselhetetlen ellentmondás>
1 999 Ft

Hasznos holmik