Gyilkosság a magyar követségen

Olvass bele!

Kósa Henriket, a moszkvai magyar nagykövetség második emberét holtan találják Kutuzov sugárúti lakásában. Tizenhat késszúrással ölték meg, és a nyomozás heteken át semmi mást nem tud kideríteni, mint azt, hogy a fiatal, jóképű és facér magyar diplomata tucatszámra és válogatás nélkül fogyasztotta a különböző korosztályhoz tartozó és családi állapotú orosz és magyar hölgyeket.
A Moszkvába küldött magyar nyomozótiszt és orosz társa egyaránt arra gyanakodnak, hogy a nőfaló diplomata halála is valamelyik gáláns kapcsolatával függhet össze, de hogy valójában mi történt és hogyan, az csak a könyv utolsó oldalain derül ki.
A gyilkosság elkövetőjének keresése közben megismerkedünk a korabeli moszkvai diplomáciai és politikai élet, valamint a magyar külpolitika  mindazon visszásságaival és különcségeivel, melyekről csakis ez a fenomenális emlékezőtehetségű és kimeríthetetlen fantáziájú szerző – maga is volt tudósító – képes hiteles és így, évtizedek távlatából már kifejezetten kacagtató korrajzot készíteni. A szórakoztató bűnügyi történet eközben az úgynevezett  “létező szocializmus” remek szatírájává bővül.

További ajánlatunk

A látszat néha csal
borító: A látszat néha csal>
4 999 Ft
A csendes bérlő
borító: A csendes bérlő>
3 299 Ft
Nincs menedék
borító: Nincs menedék>
2 590 Ft
Hiba nélkül
borító: Hiba nélkül>
2 390 Ft
Aludj csak, kicsim!
borító: Aludj csak, kicsim!>
2 390 Ft
Gyilkos nap
borító: Gyilkos nap>
1 590 Ft
Szindbád Szibériában
borító: Szindbád Szibériában>
2 790 Ft
Vérvörös tetoválás
borító: Vérvörös tetoválás>
600 Ft

Hasznos holmik