She Said

Olvass bele!

A New York Times két riporternője a híres-hírhedt hollywoodi producer, Harvey Weinstein szexuális zaklatási ügyeinek felderítéséről és azoknak a cikkeknek a születéséről írt könyvet, amelyek segítségével sikerült a nagyhatalmú filmmágnást leleplezni és bíróság elé állítani. A szereposztó dívány ezekben a történetekben rendszerint Weinstein Los Angeles-i szállodai szobájában van, ahova munkamegbeszélésre hívja kiszemelt áldozatait, de behűtött pezsgővel és csábító ajánlatokkal fogadja őket.
A két újságírónő tekinthető ezáltal a MeToo-mozgalom elindítójának. Első próbálkozásaik a Gwyneth Paltrow nagyságrendű sztárok és a Miramax-filmstúdió huszonéves asszisztenseinek megszólaltatását célozták. Egy krimi fordulatosságával elevenítik fel, miként próbálta Weinstein magándetektívek és ügyvédek egész hadseregével megakadályozni az igazság napvilágra kerülését, és dollárszázezrek kifizetésével eltüntetni zaklatási ügyeinek és erőszakoskodásának nyomait.
A Pulitzer-díjas Jodi Kantor és Megan Twohey könyvét a Washington Post a Woodward-Bernstein-féle Az elnök emberei című riportkönyvhöz, a Watergate-botrány krónikájához hasonlította, és megállapította, hogy a mű "megjelenése pillanatában a nyomozó-újságírás klasszikusa lett".  
Weinstein havi százezer dollárt ígért a két szerző hallgatásáért, de ők ehelyett kétéves nyomozás után világszenzációt csináltak cikkeikkel. Ezek megjelenése után indult a MeToo-mozgalom és látott napvilágot 2019 szeptemberében a könyv, amely azonnal az amerikai bestsellerlisták élére került.

További ajánlatunk

Partitúra
borító: Partitúra>
2 999 Ft
Szenvedély a rang fogságában
borító: Szenvedély a rang fogságában>
4 599 Ft
Keanu Reeves
borító: Keanu Reeves>
4 290 Ft
Hszi Csin-ping - A világ legnagyobb hatalmú embere
borító: Hszi Csin-ping - A világ legnagyobb hatalmú embere>
3 499 Ft
Mademoiselle Chanel elmeséli az életét
borító: Mademoiselle Chanel elmeséli az életét>
2 770 Ft
Latinovits
borító: Latinovits>
1 190 Ft
Merész magyarok - 30 emberi történet
borító: Merész magyarok - 30 emberi történet>
4 890 Ft
Arcmás
borító: Arcmás>
1 990 Ft

Hasznos holmik