She Said

Olvass bele!

A New York Times két riporternője a híres-hírhedt hollywoodi producer, Harvey Weinstein szexuális zaklatási ügyeinek felderítéséről és azoknak a cikkeknek a születéséről írt könyvet, amelyek segítségével sikerült a nagyhatalmú filmmágnást leleplezni és bíróság elé állítani. A szereposztó dívány ezekben a történetekben rendszerint Weinstein Los Angeles-i szállodai szobájában van, ahova munkamegbeszélésre hívja kiszemelt áldozatait, de behűtött pezsgővel és csábító ajánlatokkal fogadja őket.
A két újságírónő tekinthető ezáltal a MeToo-mozgalom elindítójának. Első próbálkozásaik a Gwyneth Paltrow nagyságrendű sztárok és a Miramax-filmstúdió huszonéves asszisztenseinek megszólaltatását célozták. Egy krimi fordulatosságával elevenítik fel, miként próbálta Weinstein magándetektívek és ügyvédek egész hadseregével megakadályozni az igazság napvilágra kerülését, és dollárszázezrek kifizetésével eltüntetni zaklatási ügyeinek és erőszakoskodásának nyomait.
A Pulitzer-díjas Jodi Kantor és Megan Twohey könyvét a Washington Post a Woodward-Bernstein-féle Az elnök emberei című riportkönyvhöz, a Watergate-botrány krónikájához hasonlította, és megállapította, hogy a mű "megjelenése pillanatában a nyomozó-újságírás klasszikusa lett".  
Weinstein havi százezer dollárt ígért a két szerző hallgatásáért, de ők ehelyett kétéves nyomozás után világszenzációt csináltak cikkeikkel. Ezek megjelenése után indult a MeToo-mozgalom és látott napvilágot 2019 szeptemberében a könyv, amely azonnal az amerikai bestsellerlisták élére került.

További ajánlatunk

Vilmos herceg - A trónörökös
borító: Vilmos herceg - A trónörökös>
3 299 Ft
Hszi Csin-ping - A világ legnagyobb hatalmú embere
borító: Hszi Csin-ping - A világ legnagyobb hatalmú embere>
3 499 Ft
Talleyrand
borító: Talleyrand>
2 490 Ft
Maradona
borító: Maradona>
3 299 Ft
Száztizenegy lábjegyzet Makovecz Imréről
borító: Száztizenegy lábjegyzet Makovecz Imréről>
1 990 Ft
Az első aradi vértanú
borító: Az első aradi vértanú>
990 Ft
Latinovits
borító: Latinovits>
1 190 Ft
Daccapo
borító: Daccapo>
640 Ft

Hasznos holmik