Szerelmek tavasza

Olvass bele!

A tehetségéről, de búskomorságáról és lobbanékony természetéről is elhíresült bécsi muzsikus, Ludwig van Beethoven ezen a tavaszon többnyire jókedvű és energikus. Legalábbis ilyennek ismerik meg őt 1799. májusában a martonvásári Brunszvik-lányok, akikkel az anyagrófnő azzal a bevallott céllal utazik Bécsbe, hogy vőlegényt találjon nekik.
Brunszvik Teréz és különösen a húszesztendős Jozefin kegyeit sokan keresik. És noha a kérők közül Ludwignak, a gyakran és fülig szerelmes zongoratanárnak van a legkisebb esélye arra, hogy oltár elé vezesse őt, a mester személyes vonzerejének, a tiszteletükre komponált zongoravariációk és a Patetikus szonáta varázsának senki nem tud ellenállni.
Brunszvikék bécsi kirándulását egy martonvásári Beethoven-látogatás követi újabb érzelem-kitörésekkel és váratlan kalandokkal. Jozefin kezéért még mindig három férfi verseng, de az ő szívében a láng nem a férjéül kiszemelt, nála harminc évvel idősebb grófért lobog. És lehet ugyan, hogy Beethovenhez fűződő kapcsolata is plátói marad, de azért ez a szerelmek tavasza…

***
Az aranytollas újságíró, író, műfordító huszadik könyve és egyben első történelmi regénye a szerző sokoldalúságának és íráskészségének újabb meggyőző bizonyítéka. Moszkvai és washingtoni hírügynökségi tudósítói évei után Bokor Pál előbb saját fotóival illusztrált útirajzokkal (Ezüst Malibu, Egy kínai nyár, Vlagyivosztok, Kamcsatka, Szahalin), majd életrajzi munkákkal (Barack Obama szupersztár, Obama, az út…, Vilmos és Kate) hívta fel magára a figyelmet. Nevéhez fűződik továbbá A film mint mozgás című nagyívű esztétikai gondolatgyűjtemény és Az olaj regénye című izgalmas gazdaságtörténeti összegezés is.
A Brunszvik lányok és Beethoven titokzatos románca, mely napjainkban már a kulturális világörökség részének is mondható, akkor került a szerző érdeklődési körébe, amikor két évvel ezelőtt Martonvásár közelébe költözött.

További ajánlatunk

Tudom, ki vagy
borító: Tudom, ki vagy>
2 690 Ft
Kötelék
borító: Kötelék>
2 799 Ft
Valter és Vivien I.
borító: Valter és Vivien I.>
1 990 Ft
Összekötve
borító: Összekötve>
3 199 Ft
Szétválasztva
borító: Szétválasztva>
3 199 Ft
Sóhajok vizén
borító: Sóhajok vizén>
1 990 Ft
Az ördög Pradát visel
borító: Az ördög Pradát visel>
2 090 Ft
A szerelem kézikönyve
borító: A szerelem kézikönyve>
2 390 Ft

Hasznos holmik