Szerelmek tavasza

Olvass bele!

A tehetségéről, de búskomorságáról és lobbanékony természetéről is elhíresült bécsi muzsikus, Ludwig van Beethoven ezen a tavaszon többnyire jókedvű és energikus. Legalábbis ilyennek ismerik meg őt 1799. májusában a martonvásári Brunszvik-lányok, akikkel az anyagrófnő azzal a bevallott céllal utazik Bécsbe, hogy vőlegényt találjon nekik.
Brunszvik Teréz és különösen a húszesztendős Jozefin kegyeit sokan keresik. És noha a kérők közül Ludwignak, a gyakran és fülig szerelmes zongoratanárnak van a legkisebb esélye arra, hogy oltár elé vezesse őt, a mester személyes vonzerejének, a tiszteletükre komponált zongoravariációk és a Patetikus szonáta varázsának senki nem tud ellenállni.
Brunszvikék bécsi kirándulását egy martonvásári Beethoven-látogatás követi újabb érzelem-kitörésekkel és váratlan kalandokkal. Jozefin kezéért még mindig három férfi verseng, de az ő szívében a láng nem a férjéül kiszemelt, nála harminc évvel idősebb grófért lobog. És lehet ugyan, hogy Beethovenhez fűződő kapcsolata is plátói marad, de azért ez a szerelmek tavasza…

***
Az aranytollas újságíró, író, műfordító huszadik könyve és egyben első történelmi regénye a szerző sokoldalúságának és íráskészségének újabb meggyőző bizonyítéka. Moszkvai és washingtoni hírügynökségi tudósítói évei után Bokor Pál előbb saját fotóival illusztrált útirajzokkal (Ezüst Malibu, Egy kínai nyár, Vlagyivosztok, Kamcsatka, Szahalin), majd életrajzi munkákkal (Barack Obama szupersztár, Obama, az út…, Vilmos és Kate) hívta fel magára a figyelmet. Nevéhez fűződik továbbá A film mint mozgás című nagyívű esztétikai gondolatgyűjtemény és Az olaj regénye című izgalmas gazdaságtörténeti összegezés is.
A Brunszvik lányok és Beethoven titokzatos románca, mely napjainkban már a kulturális világörökség részének is mondható, akkor került a szerző érdeklődési körébe, amikor két évvel ezelőtt Martonvásár közelébe költözött.

További ajánlatunk

Dacszövetség
borító: Dacszövetség>
4 899 Ft
Teázó a boldogsághoz
borító: Teázó a boldogsághoz>
2 490 Ft
Az ítélet: csábítás
borító: Az ítélet: csábítás>
3 999 Ft
Céltábla Nő
borító: Céltábla Nő>
3 499 Ft
Duett
borító: Duett>
3 199 Ft
Öt év múlva
borító: Öt év múlva>
2 599 Ft
Idegen a férjem
borító: Idegen a férjem>
1 999 Ft
Mindörökkön örökké
borító: Mindörökkön örökké>
1 490 Ft

Hasznos holmik