• KIADÓ:
  Álomgyár Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789635707911

Dacszövetség

Dacszövetség 1.

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Álomgyár Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789635707911

Hamburgi regények
Dacszövetség

A nagyvilág kapujaként emlegetett kikötővároson 1892 nyarán végigsöpör a kolera. A nyomornegyedeket különösen könyörtelenül sújtja a járvány, amely a kis Frida családját sem kíméli. A kislány életébe mentőövként érkezik egy jó nevű hamburgi orvosfamília sarja, Sophie, akivel barátságot kötve olykor lehetősége nyílik kiszabadulni a nehéz hétköznapokból. A gyermeki féltékenység és a szerencsétlen félreértések hatására azonban hamarosan felbomlik a kötelék.

Néhány év elteltével Frida varrónőként dolgozó anyjának látása annyira megromlik, hogy a fiatal lánynak kell a kisöccséről és az egyre betegebb édesanyjáról gondoskodnia. A csöndes, visszahúzódó teremtés, akit már fiatal kora ellenére megtépázott az élet, hosszú gyötrődés után meghozza a döntést, és elfogadja a kikötői kétes miliő kecsegtető ajánlatát. Itt kereszteződik az útja újra a sértett Sophie-val, az Afrikából érkező Najumával és a magyar, vadóc Katicával, aki egy betegség miatt nem szállhat fel a szüleivel az Amerikába tartó óceánjáróra.

Négy fiatal nő sorsa fonódik össze az Elba partján, akiket rossz döntések, hamis ígéretek és megtévesztő hazugságok örvénye ránt magával. Idővel egyre távolabb kerül tőlük a felszín és egyre közelebb a mély, míg végül mindannyian megérzik, hogy csakis összefogással változtathatnak az életükön.

Mekkora esélyük van a kikötő lányainak a boldogságra? Mennyi áldozatot kell ahhoz hozniuk, hogy új mederbe terelhessék az életüket? Hol a határ a barátság és egy érdekből született egylet között?

Palotás Petra legújabb trilógiája a Hanza-város egyik legérdekesebb korszakát tárja elénk. A Hamburgban élő, Év könyve díjas írónő ezúttal is remekel a hangulatteremtésben, a korhű történet igazi csemegeként szolgál a történelmi-romantikus regények kedvelői számára.

„Az írónő minden mondata egy kis varázslat, amit gondosan felépítve átad az olvasónak.” – Stau Olvas Blog

További ajánlatunk

Bloomsbury szerelmesei 2. - Vanessa és az élet művészete
borító: Bloomsbury szerelmesei 2. - Vanessa és az élet művészete>
3 590 Ft
Madame Curie és a teremtő álmok
borító: Madame Curie és a teremtő álmok>
2 590 Ft
A vidéki templom titkai
borító: A vidéki templom titkai>
2 490 Ft
Calendar Girl - Október - November - December - 12 Hónap. 12 Férfi. 1 Eszkortlány.
borító: Calendar Girl - Október - November - December - 12 Hónap. 12 Férfi. 1 Eszkortlány.>
2 390 Ft
Aranylóbb a napnál
borító: Aranylóbb a napnál>
1 990 Ft
Fejvesztve
borító: Fejvesztve>
1 990 Ft
Trükkös házasság
borító: Trükkös házasság>
2 290 Ft
Az ágyas
borító: Az ágyas>
1 490 Ft

Hasznos holmik