• KIADÓ:
  Álomgyár Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789635708222

Az espani bankrabló

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Álomgyár Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2023
 • ISBN:
  ISBN 9789635708222

„Hungarikum angol humorban pácolva.” – Kitabu

„Lebilincselő utazás térben és időben, tele izgalmas, váratlan fordulattal.” – Diana Kassim

Száz kiló lopott pénz, húsz év és egy kisvárosi detektív.
Az évszázad bankrablását 1972. március 6-án hajtották végre New Yorkban. Alig félóra kellett hozzá, hogy Tim Pataky és George Draxler átpakolja a pénzt egy málhazsákba, majd
kisétáljon az épületből. Sofőrjük, Thomas Berger egy pillanatra lehúzódott, a rablók beszálltak, és elindultak a 3,6 millió dolláros zsákmánnyal.

Draxlert még aznap elkapták a rendőrök, huszonegy évre börtönbe került. Berger másnap önként jelentkezett, nyolc évet ült. Pataky eltűnt, ahogy a pénz is.

1994 tavaszán a provence-i Espan golfpályáján egy hullát találnak, aki minden bizonnyal nem természetes halált halt... Nem sikerül azonosítani, azonban a nála lévő diktafon alapján a rendőrök tudják, kit keresett: Thomas Bergert, aki mostanra jómódú hoteltulajdonos Dél-Franciaországban, és éppen a pályán játszott, amikor a holttest előkerült. A nyomozást rábízzák a helyi rendőrség fiatal felügyelőnőjére, Antoinette Tinhanra, akinek az eddigi legkomolyabb ügye egy könyvtári lopás volt. Most viszont nemcsak arra kell fényt derítenie, hogy ki követte el a gyilkosságot, hanem arra is, hogy mi köze a golfklubban talált tetemnek egy huszonkét évvel korábbi bankrabláshoz, a kámforrá vált Tim Patakyhoz és nem utolsó sorban a rég tovatűnt dollármilliókhoz.

Berger valóban jó útra tért? Esetleg ő ölte meg az ismeretlent, mert olyat tudott róla, amely nem lenne jó, ha kitudódna? Tinhan kiderítheti, hogy mi történt. De ha sikerül neki, vajon mit kezd majd az igazsággal?

Bánovics Attila regényében először Amerikába kalauzol minket, majd a francia borvidékre csábít, ahol évtizedes titkokról hull le a lepel. A csavaros krimi megannyi izgalmat ígér.

További ajánlatunk

Ördögi csontok
borító: Ördögi csontok>
2 999 Ft
Elestek márciusban
borító: Elestek márciusban>
4 199 Ft
A fekete esernyős férfi
borító: A fekete esernyős férfi>
3 999 Ft
Ne engedj el!
borító: Ne engedj el!>
2 999 Ft
Kockázatok és mellékhatások
borító: Kockázatok és mellékhatások>
2 490 Ft
Botlás
borító: Botlás>
1 990 Ft
Vértestvérek
borító: Vértestvérek>
1 980 Ft
Üsd, vágd
borító: Üsd, vágd>
1 990 Ft

Hasznos holmik