• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2024
 • ISBN:
  ISBN 9789636363222

Dallmayr 4. – Legendás hírnév

Dallmayr

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  320 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2024
 • ISBN:
  ISBN 9789636363222

München, 1908. A Randlkofer család éli mindennapi életét; Therese a Diener utcai csemegeüzletet irányítja az immár jobbkezévé előlépett Lotte segítségével. Hermann és a családja a Goldach-birtokon élvezi a vidéki élet örömeit, Elsára pedig egy orosz férfi személyében rátalál a szerelem. Therese nagy álma valósul meg, amikor 1912 novemberében végre átadják a felújított és kibővített Dallmayrt, különlegességek és ínyencségek valódi tárházát felvonultatva.

Azonban a nemzetközi politikai helyzet egyre fokozódó feszültsége Németországra is rányomja a bélyegét. Kitör az első világháború, a hadra fogható férfiakat besorozzák, még a tartalékosokat is – Therese legnagyobb bánatára. Hadijog lép érvénybe, ami elöl a Dallmayr sem menekülhet, át kell állnia a hadiipar ellátására. Az éhezés és az állandó nélkülözés miatt a családok a túlélésért, a katonák pedig a lövészárkokban harcolnak, miközben egy új ellenséggel, az egyre terjedő spanyolnáthával is szembe kell nézniük.

Ezekben a vérzivataros időkben az idősödő Therese Randlkofer, az egykor kiváló üzletasszony minden erejével próbálja megmenteni a családi vállalkozást, azonban a történelem sokkal több mindent felülír, mint azt valaha gondolta.

Lisa Graf a Dallmayr-sorozat negyedik kötetében a boldog békeidőkből az első világháborúba kényszerített Németország mindennapjaiba kalauzolja az olvasót.

További ajánlatunk

Gyönyör és fájdalom
borító: Gyönyör és fájdalom>
4 499 Ft
A fénysugár
borító: A fénysugár>
2 799 Ft
Naplemente idején
borító: Naplemente idején>
1 990 Ft
Eggyé válva
borító: Eggyé válva>
2 790 Ft
A néma nevelőnő
borító: A néma nevelőnő>
2 390 Ft
Az elrabolt menyasszony
borító: Az elrabolt menyasszony>
1 890 Ft
Rózsalugas
borító: Rózsalugas>
1 990 Ft
Kincsvadászok
borító: Kincsvadászok>
1 990 Ft

Hasznos holmik