A könyv átalakuló gazdasági jellemzői

A Könyvhét című könyvszakmai magazin februári, márciusi és áprilisi számában jelenik meg dr. Bódis Béla, a Kossuth Kiadó gazdasági igazgatójának cikksorozata.

„Milyen feltételek között éri meg a könyveket (azaz digitalizált könyvszerű tartalmakat) elektronikus, illetve hagyományos nyomtatott formában megjelentetni? Probléma-e, ha többféle formában is elérhető a vásárlók széles köre részére egy könyv? Milyen időtávban értékesíthető a nyomtatott és az elektronikus formájú könyv, az adathordozóhoz kötött, vagy letölthető könyv és hangoskönyv?”

A tanulmány a választ keresve az elektronikus és a hagyományos könyv árképzését járja körül. Az írás első része értelmezi az alapfogalmakat és felvázolja könyvek 21. századi családjának szerkezetét, végül a jelenleg érvényes áfa-kulcs kapcsán felveti az e-könyv termék vagy szolgáltatás jellegének dilemmáját. Az elemzés, melynek második része március közepétől lesz elérhető oldalunkon, ajánlott olvasmány azoknak, akik elektronikus könyv közreadására, kereskedelmére készülnek, de tanulságos lehet mindenki számára, aki ellenőrzéssel viseltetik a fizetős e-könyvek iránt.

További ajánlatunk

Az ösztönző állam válságkezelése II.
borító: Az ösztönző állam válságkezelése II.>
2 302 Ft
Milyen a jó előadó?
borító: Milyen a jó előadó?>
1 799 Ft
Elfekvő
borító: Elfekvő>
1 590 Ft
A Quaestor-ügy
borító: A Quaestor-ügy>
2 390 Ft
Szerintem
borító: Szerintem>
2 790 Ft
Vállalkozni NAVszerűen
borító: Vállalkozni NAVszerűen>
990 Ft
Minőségügyi patika
borító: Minőségügyi patika>
890 Ft
A ˝szellemi termelési mód˝
borító: A ˝szellemi termelési mód˝>
1 990 Ft

Hasznos holmik